Χαρδαλιάς: Αυτά είναι τα νέα μέτρα πρόληψης κατά του κοροναϊού

Όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με τον Σωτήρη Τσιόδρα, θα αλλάξει το ωράριο στα νυχτερινά μαγαζιά, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, αρχικά σε τοπικό επίπεδο.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από αύριο Τετάρτη 5/8 απαγορεύεται η διέλευση από την Κακαβιά από τις 23:00 έως τις 07:00. Επίσης θα εγκατασταθεί μόνιμο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων που θα διενεργεί ελέγχους.

Επιπλέον, από την Κυριακή 16 Αυγούστου όποιος μπαίνει στην Ελλάδα από Κακαβιά, θα υποχρεούται σε επταήμερη κατ’ οίκον απομόνωση, που θα ελέγχεται με το PLF που οφείλει να έχει συμπληρώσει.

Επίσης το όριο για 100 άτομα σε κοινωνικές εκδηλώσεις παρατείνεται έως τις 31/8, και αυτό αφορά είτε το που θα διεξαχθεί, όσο και τον τόπο που θα γίνει η δεξίωση,

«Προχωράμε σε ελέγχους σε εργοστάσια τροφίμων» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς. Αυτό σημαίνει πως σε εργοστάσια και βιομηχανικές μονάδες που έχουν σχέση ειδικά με τα τρόφιμα, θα γίνονται καθημερινοί έλεγχοι.

Η χρήση μάσκας στα πλοία είναι παντού υποχρεωτική, ενώ απαγορεύονται όλες οι εκδηλώσεις εντός πλοίων.

«Αν μας δείτε να ξανακάνουμε καθημερινή ενημέρωση με τον κ. Τσιόδρα, αυτό θα σημάνει ότι τα πράγματα έχουν δυσκολέψει ξανά», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και ξεκαθάρισε πως δεν επανέρχεται η καθημερινή ενημέρωση.

Συνεχίζοντας, είπε πως «είμαστε εδώ επειδή υπάρχουν σημάδια που μας ανησυχούν και θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή σε όλους, να περιγράψουμε με σαφήνεια την κατάσταση και τα δεδομένα».

Σημείωσε ότι η συγκεκριμένη ενημέρωση θα γίνεται κάθε φορά που κρίνεται ότι υπάρχει λόγος και επισήμανε ότι δεν είμαστε στον Μάρτιο παρόλο που τα κρούσματα έχουν αυξηθεί. Η αύξηση αυτή δεν έχει οδηγήσει σε σημαντική πίεση στο σύστημα υγείας, προσέθεσε.

About Author