Λύση μέσω τροπολογίας για τους απολυμένους της “Ελευθεροτυπίας”

Τροπολογία κατέθεσαν σήμερα (Πέμπτη) στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, που αφορά στο θέμα των απολυμένων της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».

Υπενθυμίζεται πως οι πρώην εργαζόμενοι της «Ε» βρίσκονται εδώ και σχεδόν 10 χρόνια σε μία διαρκή προσπάθεια να λάβουν μέρος των χρημάτων που τους οφείλονται. Ωστόσο, πρόσφατα, δύο τράπεζες, η Alpha Bank και η Τράπεζα Πειραιώς, προχώρησαν σε «ανακοπή» για τα έσοδα από τον πλειστηριασμό του κτιρίου της Μίνωος, που θα έδινε στους εργαζόμενους κάποια από τα χρήματά τους.

Με τη σημερινή τροπολογία φαίνεται πως υπάρχει επιτέλους λύση στο θέμα αυτό, καθώς αυτή ξεκαθαρίζει πως ισχύει το παλιό καθεστώς που έδινε σε περίπτωση πτωχεύσεων προτεραιότητα στους εργαζόμενους, έναντι των τραπεζών, για όλες τις πτωχεύσεις που έγιναν πριν από τον Αύγουστο του 2015. Επίσης, τονίζεται πως θα γίνεται κανονικά η διανομή χρημάτων στους εργαζομένους, ανεξαρτήτως εάν π.χ. οι τράπεζες προχωρήσουν με τη σειρά τους σε ένδικα μέσα.

Πηγή: ΕΦΣΥΝ

About Author