Χρ. Βερναρδάκης: Το «κούρεμα» στα αναδρομικά των συνταξιούχων αποδεικνύει την πολιτική της ΝΔ

«Η Νέα Δημοκρατία κερδοσκόπησε προεκλογικά και τώρα έρχεται η ώρα της διαχείρισης», επεσήμανε μιλώντας στον ραδιοσταθμός Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, βουλευτής Α’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού χθες τη Βουλή για τα αναδρομικά των συνταξιούχων που τελικά δε θα δοθούν στο σύνολο τους, όπως αποφάσισε το ΣτΕ, αλλά με 60% «κούρεμα».

«Η κυβέρνηση έτσι θα πορευτεί από εδώ και πέρα με κινήσεις ημιπελατειακής λογικής και άλλοτε θα υποτάσσεται στις σκοπιμότητες της συγκυρίας και άλλοτε θα προσπαθεί να τις εκμεταλλευτεί καθώς τελειώνει η περίοδος χάριτος που έχει κάθε κόμμα το οποίο κερδίζει με μεγάλο ποσοστό τις εκλογές», επεσήμανε ο κ. Βερναρδάκης.

Ο βουλευτής εξήγησε ότι δεν είναι μόνο το «κούρεμα» του 60% αλλά να μη φτάσουν στο σημείο των ανοιχτών ή και κεκαλυμμένων μνημονίων τα οποία προδιαγράφονται και σε νέες μεγάλες μειώσεις συντάξεων.

Αυτό δεν είναι κάτι που συζητιέται αυτή τη στιγμή στην ημερήσια διάταξη αλλά «προφανώς το φοβάμαι» επεσήμανε ο βουλευτής και μια λογική παρατεταμένης και μεγάλης ύφεσης που το μέγεθος της αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να εκτιμηθεί, αφού αποδεικνύονται λάθος οι προβλέψεις τους για έσοδα, όπως πχ τα χρήματα από τον Τουρισμό.

 

About Author