Μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία: Ενισχύονται οι δυνάμεις

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής, στο Γραμματικό Ηλείας. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην Ηλεία έχουν ενισχυθεί, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά που καίει δασική έκταση και οι φλόγες πλησιάζουν χωριά της Αρχαίας Ολυμπίας.

Επί τόπου βρίσκονται 119 πυροσβέστες με 34 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και πέντε ελικόπτερα. Επίσης, υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης, βυτιοφόρα και μηχανήματα έργου συντρέχουν το έργο των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων.

Στο μεταξύ, έπειτα από εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, οι κάτοικοι της κοινότητας Χελιδόνι, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, έχουν συγκεντρωθεί, για προληπτικούς λόγους, σε ασφαλές σημείο της κοινότητας, ώστε στην περίπτωση που χρειαστεί να εκκενώσουν τον οικισμό.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Β. Γιαννόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στο σημείο μαζί με τον δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας, Γ. Γεωργιόπουλο, έχει ζητήσει μεγαλύτερη συνδρομή από εναέρια.

About Author