Απλήρωτοι οι επικουρικοί γιατροί στο Ογκολογικό νοσοκομείο Κηφισιάς

Σύμφωνα με το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς (ΓΟΝΚ) «Άγιοι Ανάργυροι» έχουν προσληφθεί 4 επικουρικοί επιμελητές ειδικευμένοι γιατροί τους μήνες Απρίλιο και Μάϊο 2020 με μονοετή σύμβαση. Από τότε ενώ εργάζονται και εφημερεύουν αδιάκοπα, έχουν πληρωθεί μόνο μία φορά λαμβάνοντας ποσό τακτικής μισθοδοσίας και εφημεριών που αντιστοιχεί μόνο σε ένα μήνα εργασίας. Οι υπεύθυνοι οικονομικών υπηρεσιών του νοσοκομείου δηλώνουν πως αδυνατούν να μισθοδοτήσουν τους συναδέλφους γιατί το υπουργείο δεν διαθέτει τα απαιτούμενα κονδύλια.

Υπενθυμίζουμε πως οι επικουρικοί που προσλήφθηκαν από μέσα Μαρτίου και μετά με επίκληση των αναγκών της πανδημίας είχαν εξ αρχής ενταχθεί σε πρόγραμμα ΠΔΕ – ΕΣΠΑ με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα στην αποζημίωση των δεδουλευμένων εφημεριών τα οποία τον περασμένο μήνα σε πολλά νοσοκομεία είχαν λυθεί προσωρινά μετά από παρεμβάσεις των ΟΕΝΓΕ και ΕΙΝΑΠ. Τώρα, εκτός από τις δεδουλευμένες εφημερίες δεν έχουν πληρωθεί τίποτα όσον αφορά την τακτική μισθοδοσία.

Το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή ζητά να λυθεί άμεσα το θέμα με την μισθοδοσία των επικουρικών γιατρών του ΓΟΝΚ και να ενταχθούν στο κανονικό πρόγραμμα μισθοδοσίας όσον αφορά τις τακτικές αποδοχές αλλά και τις εφημερίες. Ουσιαστικά, να υλοποιηθεί η δέσμευση του πρωθυπουργού περί μονιμοποίησης των επικουρικών.

About Author