Περισσότερα από 3 εκατ. κρούσματα κοροναϊού στις ΗΠΑ

Ξεπέρασαν τα 3 εκατ. τα κρούσματα κοροναϊού στις ΗΠΑ. Σημειώνεται ότι τον τελευταίο μήνα τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά τουλάχιστον 1 εκατ., σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της χώρας Μάικ Πενς και το πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς.

«Σε αυτό το στάδιο, έχουμε υποβάλει σε εξετάσεις περισσότερους από 39 εκατ. Αμερικανούς. Μεταξύ αυτών, τρία εκατομμύρια και πλέον Αμερικανοί έχουν διαγνωστεί θετικοί και περισσότεροι από 1,3 εκατ. έχουν αναρρώσει», δήλωσε ο Μάικ Πενς από τον Λευκό Οίκο, την ώρα που ο επικαιροποιημένος απολογισμός του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς κάνει λόγο για 3.009.611 κρούσματα και 131.521 νεκρούς.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, στις πολιτείες, όπου η κατάσταση είναι πιο ανησυχητική, (Αριζόνα, Φλόριντα και Τέξας) καταγράφονται «πρώτες ενδείξεις» σταθεροποίησης του ποσοστό των ανθρώπων που διαγιγνώσκονται με Covid-19.

Αναφορικά με τη Φλόριντα, η συντονίστρια του Λευκού Οίκου για την πανδημία, Ντέμπορα Μπερξ, έκανε επίσης λόγο για μείωση του αριθμού των εισαγωγών στα νοσοκομεία με συμπτώματα κορωνοϊού.

Πηγή: ΑΜΠΕ

About Author