Παρά την έξαρση των κρουσμάτων: Καταργείται το όριο των 6 ατόμων ανά τραπέζι και η μάσκα στα εμπορικά κέντρα

Το όριο των 6 ατόμων ανά τραπέζι στα καταστήματα εστίασης καταργείται, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των συναρμόδιων υπουργών που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Δ1α/ΓΠ.οικ.42887/2020). Το μέτρο αυτό είχε προαναγγείλει χθες ο Νίκος Παπαθανάσης.

Επιπλέον, οι καταναλωτές μέσα σε εμπορικά κέντρα δεν είναι πια υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα.

Σημειώνεται ότι η μάσκα εξακολουθεί να είναι υποχρεωτική στα εμπορικά κέντρα μόνο για το προσωπικό. Επίσης, το κοινό είναι υποχρεωμένο να φορά μάσκα στους χώρους προσέλευσης και αναμονής των μέσων μαζικής μεταφοράς, αλλά και εντός των οχημάτων και των συρμών, για το προσωπικό και τους επιβάτες.

Με την ίδια ΚΥΑ καταργείται ο περιορισμός που υπήρχε στον αριθμό των ατόμων ανά τραπέζι στα εστιατόρια, όμως, διατηρείται ο μέγιστος αριθμός πελατών και οι αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται τόσο στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όσο και στα εμπορικά καταστήματα δεν αλλάζουν.

Προβλέπεται πως σε όλα τα λεωφορεία δημόσιας χρήσης επιτρέπεται η μεταφορά επιβατών μέχρι πλήρωσης ποσοστού 65% του προβλεπόμενου μέγιστου αριθμού μεταφερόμενων επιβατών ανά όχημα/συρμό.

Όσον αφορά στα τα επιβαλλόμενα πρόστιμα εξοφλούνται εντός 15 ημερών από την ημερομηνία επίδοσης ή κοινοποίησης ή θυροκόλλησης της Πράξης Επιβολής Προστίμου και Αναστολής Λειτουργίας, μέσω ηλεκτρονικού παράβολου (e-παράβολο) της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, που εκδίδεται, είτε απευθείας από την ιστοσελίδα https://www.gsis.gr/e-paravolo, είτε από τις τράπεζες, είτε από τη Δ.Ο.Υ.

Σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής του προστίμου αποστέλλεται από τις αρμόδιες αρχές, εντός 30 ημερών από την ημερομηνία επίδοσης ή κοινοποίησης ή θυροκόλλησης της Πράξης Επιβολής Προστίμου και Αναστολής Λειτουργίας, ο νόμιμος τίτλος στη Δ.Ο.Υ. κατοικίας του παραβάτη, με σκοπό να βεβαιωθεί.

About Author