Διάτρητη η “καραντίνα” στην κλινική “Ταξιάρχαι” (vid, εικόνες)

Αυξάνεται η ανησυχία για τα κρούσματα κοροναϊού σε δύο μονάδες υγείας στην κλινική «Ταξιάρχαι» όπου σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει και δεύτερος νεκρός, όπως επίσης στην κλινική «Κασταλία» στο Ελληνικό. Τα κρούσματα είναι δεκάδες ενώ υπάρχει και εισαγγελική παρέμβαση με κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση.

Παράλληλα, όπως έδειξε η κάμερα του OPEN στο Περιστέρι στη μονάδα υγείας “Ταξιάρχαι” παρά την καραντίνα φεύγουν ασθενείς που αναμένουν τα αποτελέσματα.

Δυσαρέσκεια εξέφρασε και ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: “Αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα ησυχάσουμε”.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ OPEN

Εικόνες σοκ από τη παραλαβή του νεκρού μέσα από την κλινική

Στη δομή “Ταξιάρχαι” υπάρχουν συνολικά 28 κρούσματα κοροναϊού, εκ των οποίων 13 ασθενείς της ιδιωτικής κλινικής, 11 εργαζόμενοι και 4 συγγενείς. Δύο ασθενείς κατέληξαν.

Η κλινική Κασταλία στο Ελληνικό είναι η δεύτερη δομή υγείας με κρούσματα κοροναϊού. Στην μονάδα υγείας του Ελληνικού, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού, ενώ από εκεί προέκυψε και ένας από τους 4 νεκρούς από τον ιό οι οποίοι και ανακοινώθηκαν σήμερα.

Εισαγγελική έρευνα για τις δύο κλινικές

Στην διαταγή για την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προχώρησε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών κ. Βαγγέλης Ιωαννίδης προκειμένου να αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των υπευθύνων της ιδιωτικής κλινικής στο Περιστέρι και Ελληνικό, όπου ασθενείς και υπάλληλοι διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Σκοπός της έρευνας είναι να αναζητηθεί εάν υπήρξε παραβίαση των μέτρων πρόληψης για την διάδοση ασθενειών που προβλέπονται στο άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα. Δικαστικοί κύκλοι δεν αποκλείουν οι υγειονομικοί να ελεγχθούν για κακούργημα, καθώς από τυχόν παραλείψεις τους οι ασθενείς που κάνουν αιμοκάθαρση είναι πολύ πιο ευάλωτοι στον ιό.

About Author