Μια διαφορετική ιστορία από τον Η. Μόσιαλο: Η Sandra και ο Giancarlo γιόρτασαν 50 χρόνια γάμου στην εντατική

Πρόκειται για την ιστορία της Sandra και του Giancarlo, που με τις λίγες δυνάμεις που είχαν έπιασαν ο ένας το χέρι του άλλου, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του LSE και εκπρόσωπος της Ελλάδας στους διεθνείς οργανισμούς για τον κοροναϊό.

Η ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου:

Μια διαφορετική 50ή επέτειος γάμου.

Η Sandra και ο Giancarlo: αυτή είναι 71 και αυτός 73 ετών, στο νοσοκομείο Murri του Fermo, στην περιοχή Marche, διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, αλλά είναι και τώρα μαζί, ο καθένας στο κρεβάτι του.

Η Sandra νοσηλεύτηκε στην εντατική και αργότερα έφτασε και ο Giancarlo. Οι γιατροί και οι νοσοκόμες έκαναν τα πάντα για να τους κρατήσουν δίπλα-δίπλα στο ίδιο δωμάτιο, και όταν έμαθαν ότι επρόκειτο να γιορτάσουν τη χρυσή επέτειο του γάμου τους αποφάσισαν να τους κάνουν μια έκπληξη.

‘Έφερα πενήντα μικρές καρδιές που είχα στο σπίτι και ένα μικρό κέικ με ένα κεράκι που δεν το ανάψαμε (δεν μπορείς να έχεις ζωντανή φλόγα κοντά σε παροχή οξυγόνου)’, εξήγησε η Roberta Ferretti, η νοσοκόμα που παρακολουθεί το ζευγάρι.

‘Παίξαμε το γαμήλιο εμβατήριο, βάλαμε τα κρεβάτια τους κοντά-κοντά και αυτοί με τις λίγες δυνάμεις που τους έχουν απομείνει, πιάστηκαν χέρι-χέρι. Ήταν μια απίστευτη, μια πολύ όμορφη στιγμή. Αυτές είναι οι στιγμές που αξίζουν τις θυσίες μας αυτές τις μέρες’ (Από την Corriere della Sera)

Μια διαφορετική 50ή επέτειος γάμου.Η Sandra και ο Giancarlo: αυτή είναι 71 και αυτός 73 ετών, στο νοσοκομείο Murri του…

Gepostet von Ηλίας Α. Μόσιαλος am Donnerstag, 23. April 2020

About Author