Παραμένει στην εντατική ο Μπόρις Τζόνσον

Σταθερή χαρακτηρίζεται η κατάσταση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος παραμένει ωστόσο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Σεντ Τόμας στο Λονδίνο προκειμένου η υγεία του να παρακολουθείται με προσοχή, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε αργά το απόγευμα της Τρίτης (8/4), εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Η κατάσταση του πρωθυπουργού είναι σταθερή και παραμένει σε εντατική θεραπεία προκειμένου να παρακολουθείται από κοντά. Είναι σε καλή διάθεση» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και σημείωσε ότι του έχει αφαιρεθεί ο αναπνευστήρας και αναπνέει μόνος του.

Ο Τζόνσον διαγνώστηκε με κορονοϊό και εισήχθη στην εντατική το βράδυ της Δευτέρας μετά από εισήγηση της ιατρικής του ομάδας, καθώς επιδεινώθηκε η υγεία του.

Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει πνευμονία. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «έλαβε την καθορισμένη θεραπεία με οξυγόνο» αλλά δεν έχει χρειαστεί άλλο μέσο αναπνευστικής βοήθειας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως είχε τις αισθήσεις του καθ’ όλη τη διάρκεια και μεταφέρθηκε στην εντατική για προληπτικούς λόγους.

Νεότερη ενημέρωση για την εξέλιξη της υγείας του βρετανού πρωθυπουργού αναμένεται, εντός της ημέρας.

About Author