Αλέξης Τσίπρας: «Αν δεν λειτουργήσουμε έγκαιρα μας περιμένει μια νέα εθνική περιπέτεια»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, παραχώρησε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και μίλησε για τα κρίσιμα θέματα της ελληνικής επικαιρότητας.

Ο Τσίπρας, μιλώντας για τον κοροναϊό στην Ελλάδα, τόνισε πως πρόκειται για μια δύσκολη μάχη σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, ενώ δεν έχει νόημα η οποιαδήποτε κομματική αντιπαράθεση, αλλά να υπάρξει εθνική στήριξη, όμως το «στηρίζουμε, δεν σημαίνει πως σιωπούμε».

«Η Ελλάδα έχει μεγάλο μειονέκτημα κι αυτό είναι το δημόσιο σύστημα υγείας, καθώς το ΕΣΥ τα μνημονιακά χρόνια συρρικνώθηκε», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας όμως πως επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν 19.500 προσλήψεις ιατρικού προσωπικού.

«Μακάρι να πετύχει η κυβέρνηση σε αυτή τη μεγάλη μάχη, καθώς αυτή η μάχη αφορά την κοινωνία. Είναι νωρίς να λέμε πως έχουμε πετύχει γιατί έχουμε ακόμη πολύ δρόμο», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με την αποτελεσματικότητα των μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση, ενώ χαρακτήρισε ως απαράδεκτη την έλλειψη ατομικών μέσων προστασίας στα νοσοκομεία της χώρας.

Στην συνέχεια, τόνισε πως δεν αρκούν οι προσλήψεις που έχει κάνει ως τώρα η κυβέρνηση, καθώς «πάγωσαν» οι προσλήψεις που επρόκειτο να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επεσήμανε πως ακόμη μια μεγάλη έλλειψη που παρατηρείται είναι εκείνη των διαγνωστικών τεστ.

«Η μεγάλη αδυναμία είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ένα σύστημα υγείας που ιδίως τα μνημονιακά χρόνια συρρικνώθηκε» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1

Μάλιστα, επισήμανε ότι «χρωστάμε ευγνωμοσύνη στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής. Στηρίζουμε δεν σημαίνει και σιωπούμε. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να είχαν εφοδιαστεί όλα τα νοσοκομεία με υλικό, το οποίο υπάρχει στη μαύρη αγορά και να είχαν προχωρήσει σε προσλήψεις. Αυτές που είχαμε εξαγγείλει, είχαν παγώσει από τη σημερινή κυβέρνηση».

«Δεν αρκεί να χειροκροτούμε τους υγειονομικούς. Πρέπει να τους στηρίξουμε. Πρέπει να γίνουν τεστ κυρίως για τα αβοήθητα περιστατικά. Είχαμε δύο ανθρώπους πέθαναν στα σπίτια τους γιατί ο ΕΟΔΥ τους είπε να μείνουν εκεί», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, υπογράμμισε: «Επί της αρχής είναι σωστό να λέει κανείς ότι δεν είναι τώρα η ώρα για να λογαριαστούμε. Δεν θα ξεχάσει κανείς τα «Γερούν γερά», την ώρα μια άλλης κρίσης. Η Ευρώπη μπαίνει στη μεγαλύτερη ύφεση από τον πόλεμο και μετά. Θέλω να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου. Είναι εθνικό μας καθήκον να μην επιτρέψουμε να πάνε χαμένες οι θυσίες που έκανε ο ελληνικός λαός. Η Ελλάδα έχει μαξιλάρι ασφαλείας. Πρέπει μέρος του να χρησιμοποιηθεί».

«Είναι άλλο πράγμα η αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων. Αυτά κάποια στιγμή θα τα πληρώσουν οι επιχειρήσεις. Εμείς λέμε 14 δισ. ζεστό χρήμα, επειδή έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε, χωρίς να αυξήσουμε ούτε ευρώ από το χρέος μας», πρόσθεσε.

«Το κόστος για να πληρωθούν μισθοί εργαζόμενων, ασφαλιστικές πληρωμές και να καλυφθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουμε τη δυνατότητα να το δαπανήσουμε. Αν δεν το κάνουμε και αφήσουμε αυτά τα χρήματα για να τα δώσουμε μετά οι ανάγκες θάναι πολλαπλάσιες», ανέφερε

Στον τομέα της οικονομίας, ο κ. Τσίπρας, αναφέρθηκε και στο οικονομικό πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι», και υπογράμμισε πως αν δεν λειτουργήσουμε έγκαιρα και προστατευτικά μας περιμένει μια νέα μεγάλη κρίση, μια νέα εθνική περιπέτεια, που μπορεί να είναι μεγαλύτερη από εκείνη του 2008.

«Να μην επιτρέψουμε να κυλήσει πάλι η χώρα, να δράσουμε έγκαιρα και προληπτικά. Έχουμε μια μεγάλη παρακαταθήκη και πλεονέκτημα σαν Ελλάδα. Έχουμε το μαξιλάρι των 37 δισ. που πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε μια τέτοια κρίση», σχολίασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακόμη.

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «ΑΝΤ1»

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «ΑΝΤ1» και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

Gepostet von Alexis Tsipras am Mittwoch, 8. April 2020

About Author