Εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτοί θα κάνουν Πάσχα χωρίς δώρο

Το Δώρο Πάσχα θα καταβληθεί μεταγενέστερα από το Πάσχα στο σύνολο των εργαζομένων από τις επιχειρήσεις ανακοίνωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας κατά την περιγραφή της τρίτης δέσμης των οικονομικών μέτρων στήριξης στο πλαίσιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορονοϊού.

Ο υπουργός Οικονομικών, όπως είπε, λόγω των έκτακτων συνθηκών και του πλήγματος επιχειρήσεων, δίνεται η δυνατότητα καταβολής του Δώρου Πάσχα μεταγενέστερα. Στόχος όπως τόνισε, είναι η δίκαιη διασπορά του Δώρου Πάσχα, ενώ πρόσθεσε ότι 108.000 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας, εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας θα λάβουν το Δώρο Πάσχα.

Για τη μετάθεση της ημερομηνίας θα απαιτηθεί νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να αρθούν, υπό προϋποθέσεις, οι ποινικές ευθύνες για τη μη καταβολή δώρου για όσους εργοδότες θελήσουν να αξιοποιήσουν την «ελευθερία» που θα τους δίνει η ρύθμιση.

Τη διάταξη θα κληθούν να συντάξουν τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, που θα κάνουν σχετικές ανακοινώσεις ενδεχομένως και σήμερα. Σε αυτήν θα ορίζεται ότι το δώρο Πάσχα, του οποίου η δαπάνη ανέρχεται περίπου στο ύψος του 1 δισ. ευρώ, θα καταβληθεί αργότερα, σύμφωνα δε με ασφαλείς πληροφορίες τον Ιούνιο, όταν ίσως αρχίσει να εμφανίζει σημεία ανάκαμψης η οικονομία και θα έχει αποδοθεί σημαντικό τμήμα της ενίσχυσης προς τις επιχειρήσεις.

About Author