Από τον “Δούρειο Ίππο” στην “εθνική ομοψυχία”- Έμμεση απόσυρση των δηλώσεων Πέτσα

Δεν περνά απαρατήρητη η προσπάθεια της κυβέρνησης να αλλάξει την στάση της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα, τα τελευταία δύο 24ωρα, σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, ο οποίος με αφορμή την κρίση στον Έβρο είχε φτάσει στο σημείο να αποκαλέσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης “Δούρειο Ίππο” του Ερντογάν.

Την στροφή ξεκίνησε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, άνθρωπος που διατηρεί πάντοτε ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο οποίος με αφορμή την μείζονα κρίση του κοροναϊού αλλά και τα εθνικά θέματα δήλωσε προ δύο ημερών: “Κράτος και πολίτες πρέπει να είμαστε ένα. Να λειτουργούμε ως ένας άνθρωπος. Είναι μια μάχη που πρέπει να τη δώσουμε όλοι μαζί. Είναι μια έκτακτη κρίση για την Ελλάδα, όπως και για όλον τον κόσμο και θα την αντιμετωπίσουμε με σχέδιο, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, απολύτως ενωμένοι. Δεν υπάρχει περιθώριο για πολιτικές αντιπαραθέσεις. Βασικός μας στόχος είναι να είμαστε όλοι εδώ, όταν τελειώσει αυτή η κρίση”.

Σε νεότερες δηλώσεις του, μάλιστα, ο Στέλιος Πέτσας εμφανίστηκε ωσάν να μην είχε εξαπολύσει ποτέ την βαριά κατηγορία που προκάλεσε “τσουνάμι” στα social media και φιλικά στην κυβέρνηση ΜΜΕ περί “προδοσίας” του ΣΥΡΙΖΑ, και τόνισε: “Μπορεί κάποιος να δημιούργησε την αίσθηση στην Τουρκία ότι η Ελλάδα θα είναι απροετοίμαστη (σ.σ σχετικά με όσα συνέβησαν στον Έβρο), ότι θα είναι διακοπές. Δεν είμαστε διακοπές. Φυλάττουμε Θερμοπύλες. Και είναι σίγουρο -όπως έδειξε και η ομοψυχία του ελληνικού λαού, η οποία, ευτυχώς, φαίνεται να υπάρχει και στο πολιτικό σύστημα- ότι είμαστε έτοιμοι όλοι μαζί να κάνουμε αυτό που πρέπει”. Το ότι υπάρχει ομοψυχία στο πολιτικό μας σύστημα, σε σύγκριση με τα περί “Δούρειου Ίππου” και ταυτίστης του ΣΥΡΙΖΑ με την τουρκική προπαγάνδα, συνιστούν, αναμφίβολα μια εντυπωσιακή πολιτική κυβίστηση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Ομοψυχία με “Δούρειο Ίππο” του Ερντογάν;

Βεβαίως, στην συνέντευξη που παραχώρησε στο “Πρώτο Θέμα” ο πρωθυπουργός δεν κάνει κάποια ευθεία αναφορά, ωστόσο αποτελεί κεντρική απόφαση στο Μαξίμου να μν εκτεθεί ο ίδιος και ει δυνατόν να μην ερωτηθεί σχετικά με τις δηλώσεις Πέτσα, ώστε να παραμείνει εκτός κάδρου του διχαστικού λόγου που διακινούν κάποιοι στο κυβερνών κόμμα, όπως συνέβη και στην περίπτωση του βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

About Author