Συνελήφθησαν οι εμπρηστές του Athenaeum Palace – Οι δύο είναι συνδιαχειριστές του κεντρικού ξενοδοχείου

Ο εμπρησμός ξενοδοχείου στη λεωφόρο Συγγρού, στις 5 Δεκεμβρίου 2019, εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφαλείας Αττικής. Σύμφωνα με την αστυνομία, στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά τέσσερα άτομα.

Ειδικότερα, δύο Πακιστανοί, υπάλληλοι του ξενοδοχείου ως φυσικοί αυτουργοί, οι οποίοι συνελήφθησαν, με εντάλματα σύλληψης του αρμόδιου ανακριτή, καθώς και ένας Ελληνας και μια Ελληνίδα, οι οποίοι είναι συνδιαχειριστές του κεντρικού ξενοδοχείου της λεωφόρου Συγγρού, ως ηθικοί αυτουργοί του εμπρησμού και της φθοράς που προκλήθηκε στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου.

Σημειώνεται, ότι από τον εμπρησμό προκλήθηκαν σωματικές βλάβες σε τρία άτομα, με σοβαρότερη την κατάσταση 25χρονης από την Ουκρανία, η οποία εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείου της Αττικής, όπου διασωληνώθηκε και παρέμεινε νοσηλευόμενη για μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω αναπνευστικών προβλημάτων, που προκλήθηκαν από τη φωτιά.

Οι συνδιαχειριστές ήταν σε διαμάχη με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, από τον οποίο νοίκιαζαν το κτίριο για να λειτουργούν το ξενοδοχείο. Αναλυτικότερα, από την έρευνα προέκυψε ότι εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων μεταξύ του ιδιοκτήτη του ακινήτου και των συνδιαχειριστών της ξενοδοχειακής επιχείρησης, από τις 2 Δεκεμβρίου 2019 ήταν σε εξέλιξη διαδικασία εκτέλεσης διαταγής απόδοσης του ακινήτου στον ιδιοκτήτη του, για οφειλή προς αυτόν από τη μισθώτρια εταιρεία, συνολικού ποσού 890.000 ευρώ. Για το σκοπό αυτό , στους χώρους του ξενοδοχείου βρίσκονταν καθημερινά δικαστικοί επιμελητές και συνεργάτες αυτών.

Την ημέρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς (5 Δεκεμβρίου 2019), η διαδικασία θα ολοκληρωνόταν και το κτίριο έπρεπε να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη αυθημερόν. Ωστόσο, αμέσως μετά την άφιξη των δικαστικών επιμελητών στο ξενοδοχείο, ενεργοποιήθηκε η σειρήνα που βρίσκεται στο ισόγειο, ενδεικτικό ανίχνευσης καπνού σε χώρους του ξενοδοχείου. Από την εξέταση των υπαλλήλων που εργάζονταν στον τομέα καθαριότητας του ξενοδοχείου, την ημέρα του εμπρησμού, προέκυψε ότι δύο άντρες πακιστανικής καταγωγής, κατόπιν εντολή της συνδιαχειρίστριας, ζήτησαν να τους ανοίξουν συγκεκριμένα δωμάτια στον 1ο και στον 2ο όροφο και στη συνέχεια τις απομάκρυναν χωρίς κανέναν προφανή λόγο. Ο υπεύθυνος ηλεκτρονικών συστημάτων του ξενοδοχείου ανέφερε ότι την 4η Δεκεμβρίου 2019 έλαβε εντολή από τον συνδιαχειριστή του ξενοδοχείου να απενεργοποιήσει τις κάμερες ασφαλείας, χωρίς να του εξηγήσει το λόγο.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

About Author