ΗΠΑ: Ο κοροναϊός αναδεικνύεται ως ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Τραμπ – Μπορεί να στοιχίσει την επανεκλογή του;

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται αντιμέτωπος με μία από τις μεγαλύτερες απειλές στην πολιτική του καριέρα,. Και δεν πρόκειται ούτε για τον Μπάιντεν ούτε για τον Σάντερς των Δημοκρατικών αλλά για την εξάπλωση του κοροναϊού.

Οι Ρεπουμπλικάνοι αλλά και οι σύμβουλοι του προέδρου των ΗΠΑ ανησυχούν ότι η αντίδραση του Λευκού Οίκου, αλλά και το πλήγμα στην αμερικανική οικονομία θα έχουν επιπτώσεις στην προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Οι τιμές των μετοχών στο αμερικανικό χρηματιστήριο, τις οποίες ο ίδιος χρησιμοποίησε ως θετικό δείγμα της πολιτικής του, βυθίστηκαν χθες, μία ημέρα μετά το διάγγελμα που έκανε από το Οβάλ Γραφείο προσπαθώντας να καθησυχάσει τους Αμερικανούς και υποσχόμενος ένα πακέτο κινήτρων για την αμερικανική οικονομία, ενώ εξήγγειλε επίσης μία απαγόρευση 30 ημερών στα ταξίδια των Ευρωπαίων στις ΗΠΑ.

Μερικοί Ρεπουμπλικάνοι ανησυχούν ότι τα μέτρα δεν ανταποκρίνονται στην αντιμετώπιση του προβλήματος και ανακοινώθηκαν αργά από μία κυβέρνηση η οποία για αρκετές εβδομάδες υποβάθμιζε τους κινδύνους από την εξάπλωση της Covid-19, ενώ ήδη έχουν χάσει τη ζωή τους 39 Αμερικανοί.

Την ίδια στιγμή, η ουσιαστική ακύρωση του Obamacare έχει αφήσει πάνω από 45.000.000 χωρίς την παραμικρή παροχή σε υπηρεσίες υγείας, πράγμα που τους καθιστά τα πιο ευάλωτα θύματα του ιού, όπως και κάθε ασθένειας.

About Author