Πως εξελίσσεται ο Covid 19 στην Ελλάδα- Σύγκριση με Κίνα και Ιταλία

Σε καλύτερη θέση βρίσκεται η Ελλάδα, όσον αφορά στο ρυθμό ανάπτυξης του κοροναϊού, σε σχέση με άλλες χώρες. Μάλιστα, αν η χώρα μας, στην οποία δεν έχει σημειωθεί ακόμη θάνατος, αν δεν είχε το ταξίδι των ανθρώπων από την Ηλεία στους Αγίους Τόπους θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση, όπως καταγράφει σε ρεπορτάζ του το ethnos.gr.

Αυτά προκύπτουν μέσα από την καταγραφή και επεξεργασία των κρουσμάτων και των θανάτων από τον ιό, στην Κίνα και στην Ιταλία, όπως αυτή φαίνεται από τις καθημερινές ανακοινώσεις των ΜΜΕ, από την 1η Ιανουαρίου. Επεξεργαστήκαμε αυτά τα στοιχεία και παρουσιάζουμε με γραφήματα τους ρυθμούς ανάπτυξης των κρουσμάτων και των θανάτων, στην Κίνα, στην Ιταλία και στη χώρα μας. Η παρακολούθηση της εξέλιξης γίνεται ανά 2ήμερο.

Με την διευκρίνιση ότι τα στοιχεία δεν είναι απολύτως ακριβή καθώς πρώτον, δεν είναι αξιόπιστες οι ανακοινώσεις πολλών χωρών και δεύτερον δεν καταγράφονται όσοι νοσούν και περνούν τον ιό στο σπίτι χωρίς κάποια συνέπεια. Και βέβαια ο αριθμός αυτών των ανθρώπων είναι τεράστιος καθώς τον ιό περνά δύσκολα, με ανάγκη νοσηλείας, μόνον το 10-15% των νοσούντων και τελικά καταλήγει λιγότερο από το 1/3 αυτών. Ασφαλέστερα στατιστικά είναι τα δεδομένα των θανάτων.

Στην Ελλάδα το πρώτο κρούσμα εμφανίστηκε στις 26 Φεβρουαρίου. Έτσι έχουμε επτά 2ήμερα μέχρι σήμερα και θα δούμε τους ρυθμούς αύξησης των κρουσμάτων στη χώρα μας και στις άλλες δύο χώρες στο ίδιο χρονικό διάστημα.

grafima-1.png

Εδώ βλέπουμε ότι ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων στη χώρα μας είναι ανάλογος της Κίνας (ελαφρώς καλύτερος), αλλά στην Ιταλία ήταν μέχρι στιγμής εκρηκτικός.

Πιθανόν αυτό να οφείλεται στο γεγονός ότι στην Ιταλία αιφνιδιάστηκαν, έγιναν λάθη και δεν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα όπως και οι ίδιοι παραδέχτηκαν και ίσως να ήταν πιο απείθαρχοι οι πολίτες απέναντι στις οδηγίες, τουλάχιστον στο πρώτο διάστημα. Επίσης, άργησε η λήψη αυστηρών μέτρων. Για παράδειγμα, τα μέτρα που λαμβάνονται τώρα τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως όταν ελήφθησαν στην Ιταλία είχαμε ήδη πολλά κρούσματα και αρκετούς θανάτους.

grafima-2.png

 

Πηγή: ethnos.gr

About Author