Πέθανε ο Μαξ φον Σίντοφ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών ο σπουδαίος ηθοποιός, Μαξ Φον Σίντοφ. Μια από τις τελευταίες εμφανίσεις του ήταν στο Game of Thrones, ως “Three Eyed Raven”.

Ο σπουδαίος Σουηδός ηθοποιός Μαξ Φον Σίντοφ, πρωταγωνιστής του “Εξορκιστή” έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών. Η ανακοίνωση έγινε από την οικογένειά του.

Τον θάνατό του ανακοίνωσε η σύζυγός του Κατρίν την Κυριακή 8 Μαρτίου.”Με ραγισμένη καρδιά, απεριόριστη λύπη και πόνο ανακοινώνουμε τον θάνατο του Μαξ”

Ο περισσότερο εμβληματικός ρόλος του Μαξ φον Σίντοφ  που έμειναν στην ιστορία είναι ως Ιησούς Χριστός στην ταινία “Η Ωραιότερη Ιστορία του Κόσμου” (1965), ως ιερέας στην ταινία “Εξορκιστής” (1973), αλλά και ως Three Eyed Raven στο Game of Thrones.

Ο Μαξ φον Σίντοφ ή Μαξ φον Σίντοου (Max Carl Adolf von Sydow), γεννήθηκε στις 10 Απριλίου του 1929.

Είχε εμφανιστεί σε πολλές ταινίες, τόσο στη Σουηδία, όσο και στο εξωτερικό και είχε συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως ο Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, ο Ντέιβιντ Λιντς, ο Ρίντλεϊ Σκοτ, ο Μάρτιν Σκορσέζε και ο Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Για την ερμηνεία του στην ταινία “Πελέ” ο κατακτητής κέρδισε το Βραβείο Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου καλύτερου ηθοποιού και έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου.

Επίσης, προτάθηκε για Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ταινία “Εξαιρετικά Δυνατά” και “Απίστευτα Κοντά”, και δύο φορές για Χρυσή Σφαίρα για τις ταινίες “Ο Εξορκιστής” και “Hawaii”.

Στην τηλεόραση, έχει εμφανιστεί στη σειρά “Game of Thrones” στον ρόλο του Three-Eyed Raven, ενώ έχει δώσει τη φωνή του και σε ένα επεισόδιο των ‘The Simpsons”.

About Author