Σε Λέσβο και Έβρο η γερμανική ακροδεξιά οργάνωση “Identity Movement” με μηνύματα κατά των μεταναστών και προσφύγων

Απόβαση στη Μυτιλήνη αλλά και στα σύνορα στον Έβρο έκαναν τις τελευταίες ημέρες μέλη της γερμανικής ακροδεξιάς οργάνωσης «Identity Movement» προκειμένου όπως οι ίδιοι δηλώνουν μέσω των social media να στείλουν το δικό τους μήνυμα σε πρόσφυγες και μετανάστες πως «η Ευρώπη δεν θα γίνει το σπίτι τους.»

Σύμφωνα με καταγγελίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τη Μυτιλήνη, τις τελευταίες ημέρες έχουν δημιουργηθεί τάγματα εφόδου, στοχεύοντας τους εργαζόμενους σε ΜΚΟ και αλληλέγγυους.

Λίγες μόνο ημέρες πριν μέλη της γερμανικής ακροδεξιάς οργάνωσης βρέθηκαν στον Έβρο εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους Έλληνες συνοριοφύλακες, κρατώντας πανό που γράφει «Απαγορεύεται. Δεν θα κάνετε την Ευρώπη σπίτι σας». Τις σχετικές φωτογραφίες τις ανέβασαν στον λογαριασμό τους στο Twitter ενώ εκφράζουν «την αλληλεγγύη τους στους Έλληνες συνοριοφύλακες».

Ενδιαφέρον έχει το ρεπορτάζ του stonissi.gr:

Το παρών στο κέντρο της πόλης της Μυτιλήνης δίνουν από το πρωί της Παρασκευής τουλάχιστον πέντε (νέο)Ναζί από τη Γερμανία και το κόμμα «Κίνημα Ταυτότητας».

Μετά τις 11 το πρωί, έκαναν βόλτα στην Ερμού, προσποιούμενοι τους ρεπόρτερ με κάμερες από τη Γερμανία, τραβώντας τα πάντα και σημειώνοντας «Ήρθαμε να κάνουμε ρεπορτάζ για να δείξουμε και την πλευρά του Έλληνα». Ο ένας εξ αυτών δέχτηκε επίθεση από κάποιον με μαύρο μπουφάν, όπως δήλωσε στο «Ν» αυτόπτης μάρτυρας που σημείωσε ότι του άνοιξαν το κεφάλι, καθώς και ότι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο.

Έφτασαν και… οι Γερμανοί νεοΝαζί

«Θα σας κάνουμε ό,τι σας κάναμε στα Καλάβρυτα» φέρονται να φώναζαν οι νεοναζί- προφανώς αναφερόμενοι στη 13η Δεκέμβρη του 1943 και στη μαζικότερη σφαγή αμάχων από τις δυνάμεις κατοχής των Ναζί στον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο.

Μία επιχειρηματίας στην αγορά της Ερμού που ξέρει γερμανικά τους μίλησε και της είπαν ότι είναι Γερμανοί δημοσιογράφοι και ρεπόρτερ. «Εγώ δεν θέλω να είναι έτσι το νησί μου, έχουν καταστρέψει όλοι το νησί μου. Δεν αντέχω άλλο, δεν μπορώ να λέω τη γνώμη μου» δήλωσε στο «Ν» σοκαρισμένη.

Ας σημειωθεί ότι μέσα στους «επισκέπτες» είναι και ο Mario Müller, που σύμφωνα με δημοσιεύματα είναι νεοναζί και επικεφαλής της “Kontrakultur Halle”, μιας περιφερειακής ομάδας του “Identitarian Movement Germany”. ΟΠριν από τη μετάβασή του στη Σαξονία-Άνχαλτ, δραστηριοποιήθηκε στον οργανισμό νεολαίας NPD “Young National Democrats”.

 

Πηγή: newpost.gr

About Author