Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ- “Πράσινο φως” της Ελισάβετ για το Megxit

Η βασίλισσα Ελισάβετ με επίσημη ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για την πρόθεση αποχώρησης της Μέγκαν Μερκλ και του πρίγκιπα Χάρι από το παλάτι.

Η Ελισάβετ τονίζει πως η βασιλική οικογένεια σέβεται την απόφαση του ζεύγους να αποχωρήσει από το Παλάτι, παρόλο που όπως αναφέρει είναι κάτι το οποίο δεν επιθυμεί.

Στην ανακοίνωση, μάλιστα, τονίζεται πως είναι απόφαση του Χάρι και της αμερικανίδας ηθοποιού να μην επωφελούνται οικονομικά από τα βασιλικά τους αξιώματα και προφανώς αυτό θα γίνει δεκτό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το παλάτι, η βασίλισσα “υποστηρίζει πλήρως” την επιθυμία του ζευγαριού για έναν νέο ρόλο αλλά “θα προτιμούσε να παραμείνουν εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης της βασιλικής οικογένειας”.

Πρέπει να γίνουν περισσότερα πράγματα για τα “περίπλοκα θέματα”, προσθέτει η Ελισάβετ, τονίζοντας ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες μέρες.

Ο Χάρι και η Μέγκαν προκάλεσαν χαμό την προηγούμενη Τετάρτη όταν ανακοίνωσαν ότι θέλουν να παραιτηθούν από το αξίωμά τους. Την Δευτέρα και μετά από μέρες συζητήσεων, φημών και παραφιλολογίας, η βασίλισσα συναντήθηκε με τον εγγονό της Χάρι, τον πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολος και ο δούκας του Κέιμπριτζ Ουίλιαμ σε μια “πολύ εποικοδομητική” επαφή, όπως τόνισε.

“Πιο ανεξάρτητη ζωή”
Το πλήρες κείμενο του βασιλικού ανακοινωθέντος έχει ως εξής:

“Σήμερα η οικογένειά μου είχε πολύ εποικοδομητικές συζητήσεις για το μέλλον του εγγονού μου και της οικογένειάς του.

Η οικογένειά μου και εγώ υποστηρίζουμε πλήρως την επιθυμία του Χάρι και της Μέγκαν να δημιουργήσει μια νέα ζωή ως νέα οικογένεια. Παρ’ όλο που θα θέλαμε να παραμείνουν μέλη της βασιλικής οικογένειας με πλήρες ωράριο, σεβόμαστε και κατανοούμε την επιθυμία τους να ζήσουν μια πιο ανεξάρτητη ζωή ως οικογένεια ενώ θα παραμείνουν ένα πολύτιμο κομμάτι της οικογένειάς μου.

Ο Χάρι και η Μέγκαν έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν θέλουν να εξαρτώνται από δημόσιους πόρους στη νέα τους ζωή.

Επομένως συμφωνήθηκε ότι θα υπάρξει μια περίοδος μετάβασης κατά την οποία ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ θα περάσουν χρόνο στον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πρόκειται για πολύπλοκα ζητήματα προς επίλυση για την οικογένειά μου και πρέπει να γίνουν ακόμη περισσότερα αλλά ζήτησα να ληφθούν τελικές αποφάσεις τις προσεχείς μέρες”.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα είχε εκδοθεί κοινή ανακοίνωση του Χάρι και του αδερφού του, πρίγκιπα Ουίλιαμ, με την οποία διέψευσαν και χαρακτήρισαν ψευδές, δημοσίευμα βρετανικής εφημερίδας που υποστήριζε ότι οι Χάρι-Μέγκαν νιώθουν ότι εξαναγκάστηκαν σε φυγή, πέφτοντας θύματα bullying από μέλη της οικογένειας.

 

About Author