Παρασκήνιο: Γιατί ο Κυρ. Μητσοτάκης ήταν πάλι απών από την ομιλία Τσίπρα (vid)

Σύμφωνα με πληροφορίες η πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης αιτήθηκε από το προεδρείο της Βουλής να τοποθετηθεί στις 18:30 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Η αιτιολογία στην αρνητική απάντηση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήταν πως ο πρωθυπουργός θέλει να προηγηθεί επειδή έχει μια ανειλημμένη υποχρέωση και συγκεκριμένα να δώσει συνέντευξη.

Έτσι, στις 18:55, μετά την ομιλία της Φ. Γεννηματά, ο πρωθυπουργός ανέβηκε στο βήμα προκειμένου να μιλήσει για το νομοσχέδιο που ανοίγει το δρόμο για τη ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

«Αποφεύγει τον Τσίπρα ακόμα και στη Βουλή;» διερωτήθηκαν δεικτικά πηγές από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κρίνοντας πως ο πρωθυπουργός θέλει να αποφύγει ένα τυχόν κοινοβουλευτικό μπρα-ντε-φερ για τους χειρισμούς της κυβέρνησης αναφορικά με το μπαράζ προκλητικών δηλώσεων και κινήσεων της Τουρκίας.

Να σημειωθεί ότι αμέσως μετά το πέρας της ομιλίας του και ενώ ήταν γνωστό ότι ακολουθεί η τοποθέτηση του Αλ. Τσίπρα, ο πρωθυπουργός αποχώρησε από την αίθουσα της Ολομέλειας. «Τη χαρακτήρισε ιστορική τη συνεδρίαση, αλλά δεν βρίσκει το χρόνο να παρακολουθήσει την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης» σχολίασε ο πρώην πρωθυπουργός.

About Author