Ο ομογενής και οι ιθαγενείς…

Στην υπόθεση του υφυπουργού Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη, ο πρωθυπουργός θα μπορούσε να εξασφαλίσει μια εύκολη νίκη σε θέματα ηθικής τάξεως και να αποστομώσει την αντιπολίτευση πριν καλά καλά προλάβουν να εγείρουν ζήτημα ο πρόεδρος και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛ. Απλές κουβέντες: είμαι αναφανδόν υπέρ της αριστείας και το αποδεικνύω.

Όχι μόνο δεν το έπραξε αλλά –προφανώς με δική του εντολή– ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είπε πως θεωρεί “λήξαν” το θέμα από τη στιγμή που ο ομογενής Διαματάρης “διευκρίνισε” ότι σπούδασε στο Columbia αλλά δεν πήρε πτυχίο λόγω…οικονομικής δυσπραγίας. Γελούν και οι πέτρες στην Αστόρια.

Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν, ωστόσο, πως υπάρχει ο ομογενής και υπάρχουν και οι…ιθαγενείς. Για τους δεύτερους δεν αξίζει, όπως φαίνεται, η ίδια μεταχείριση.

Η καθαρίστρια από τον Βόλο μπαίνει φυλακή για την πλαστογράφηση ενός απολυτηρίου Δημοτικού που της εξασφαλίζει ένα ισχνό μεροκάματο αλλά ο εξ Αμερικής εκδότης εύκολα κάνει χρήση των προνομίων που διαθέτουν όσοι ανήκουν στον στενό πυρήνα των συστημάτων εξουσίας.

Η προπαγάνδα ισχυρίζεται πως ο Διαματάρης “σπούδασε” –κατά δήλωσή του– αλλά δεν πήρε πτυχίο, κατά λάθος δεν το διευκρίνισε στο βιογραφικό του που αναρτήθηκε στο σάϊτ του υπουργείου Εξωτερικών, η διόρθωση έγινε και όλα καλά.

Η αλήθεια, όμως, είναι άλλη. Σε συνέντευξή του στην “Καθημερινή” προ διετίας ο εκδότης του “Εθνικού Κήρυκα” (που μάλλον προθερμαινόταν για μελλοντικά αξιώματα) έλεγε πως “τελείωσε” τη Σχολή Διοίκησης (Business Administration) του Columbia”. Τελειώνω, σημαίνει, παίρνω πτυχίο. Είχε πει ψέματα και συνέχισε να λέει και τα επόμενα χρόνια υποστηρίζοντας ένα βιογραφικό που δεν είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Το ολίσθημα γίνεται ακόμα σοβαρότερο δεδομένου ότι ο εξ Αμερικής ομογενής δεν είχε ανάγκη να προσποιείται κάτι περισσότερο απ΄ αυτό που ήταν.

Ακόμα και όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον επέλεξε για υφυπουργό σε θέματα Αποδήμων δεν το έπραξε επειδή ήταν απόφοιτος του Columbia. Το “λόμπινγκ” του στην ομογένεια εκτίμησε, και πιθανότατα την συγγενική σχέση που, όπως λέγεται, έχουν.

Αυτό καθιστά ακόμα πιο προσβλητική την υποκρισία του και ακόμα πιο ανήθικο το ψεύδος του.

Εάν ο πρωθυπουργός τον απέπεμπε από την κυβέρνηση θα έστελνε ένα μήνυμα σε ολόκληρη τη γενιά του brain drain και στους “ιθαγενείς” με τα πτυχία ημεδαπής ή αλλοδαπής που συνωθούνται για μια θέση εργασίας. Θα ήταν υπερασπιστής της κατ’  αυτόν πραγματικής αριστείας και όχι μιας κουτοπονηριάς που υποδύεται την σπουδαιότητα.

Πριν λίγο καιρό αποκαλύφθηκε ότι έκανε συμφωνία με έναν 80άρη γυμνασιάρχη για να ανταλλάξει μερικές χιλιάδες ψήφους στα Τρίκαλα με την διοίκηση του νοσοκομείου στην Καρδίτσα. Το καλοκαίρι άλλαξε με τροπολογία τη νομοθεσία για να διορίσει τον διοικητή της ΕΥΠ. Τώρα ανέχεται τον Διαματάρη.

Μαζεύονται πολλά…

Σ.Κ

 

About Author