Τσίπρας: “Καταδικασμένη να αποτύχει διπλά η πολιτική του κατευνασμού”

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Δέλτα Τηλεόραση και σχολιάζοντας την τουρκική προκλητικότητα, κατά την περιοδεία του στην Αλεξανδούπολη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, επεσήμανε πως δεν έχουν γίνει από την κυβέρνηση οι απαραίτητες εκείνες διεργασίες προκειμένου να αποτραπεί αυτή η στρατηγική της κλιμάκωσης της έντασης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε το δόγμα κατευνασμού που εφαρμόζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέναντι στην Τουρκία και εξέφρασε την άποψη ότι ο πρωθυπουργός θα πρέπει να ζητήσει τη συνεννόηση όλων των πολιτικών δυνάμεων, ενώ έκανε λόγο για «αδράνεια» της κυβέρνησης, σημειώνοντας πως εδώ και πέντε μήνες δεν έχει επιμείνει στο θέμα ενεργοποίησης αλλά και επέκτασης των κυρώσεων [που κέρδισε η προηγούμενη κυβέρνηση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο] στην Τουρκία για τις «παραβιάσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ» αλλά «και για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο και στα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα» και κατέληξε ότι «δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες εκείνες διεργασίες προκειμένου να αποτραπεί αυτή η στρατηγική της κλιμάκωσης της έντασης».

Ακόμα εξαπέλυσε επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με το μέρισμα που ανακοίνωσε σε σχέση με τις δύο προηγούμενες χρονιές. Τέλος, εκτίμησε πως ανεξαρτήτως τι σχεδιάζει η κυβέρνηση αναφορικά με πιθανές διπλές εκλογές λόγω των αδιεξόδων της, “η απλή αναλογική ήρθε στη χώρα και θα εφαρμοστεί”.

Αναλυτικότερα σε ότι αφορά στη στάση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη εθνικά θέματα και το προσφυγικό, ο κ. Τσίπρας είπε: “ο κ. Μητσοτάκης κέρδισε της εκλογές αξιοποιώντας την ακραία ρητορική την ιδεοληψία του Σαμαρά. Και στα εθνικά θέματα και στο προσφυγικό”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

About Author