Παυλόπουλος: “Αν το ΝΑΤΟ ανεχθεί αυθαιρεσίες, υπονομεύεται το ίδιο”

Μιλώντας για την τουρκική προκλητικότητα στην τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης στο Πολεμικό Ναυτικό του πλοίου γενικής υποστήριξης «’Ατλας Ι», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, τόνισε πως αν το ΝΑΤΟ ανεχθεί αυθαιρεσίες, σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου και ενός κρίσιμου τμήματός του, όπως είναι το Δίκαιο της Θάλασσας, από τα ίδια τα μέλη του, τότε από εκεί και πέρα υπονομεύεται το ίδιο.

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας, η τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης στο Πολεμικό Ναυτικό του πλοίου γενικής υποστήριξης «’Ατλας Ι». Το πλοίο αποτελεί δωρεά του εφοπλιστή Παναγιώτη Λασκαρίδη και ανάδοχος του πλοίου έγινε η κόρη του, Σουζάνα Λασκαρίδη.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Παυλόπουλος έπλεξε το εγκώμιο του κ. Λασκαρίδη λέγοντας: «Βρίσκομαι σήμερα εδώ, υπό την ιδιότητά μου ως Προέδρου της Δημοκρατίας, για ν’ αποδώσω αυτό που αναλογεί στον κ. Πάνο Λασκαρίδη και στην οικογένειά του. Αυτό που του αναλογεί ως ευπατρίδη, ο οποίος συνεχίζει τη μεγάλη παράδοση των εθνικών μας ευεργετών, την παράδοση η οποία χάραξε, κυριολεκτικώς, δρόμους σε ό, τι αφορά την πορεία του νεώτερου ελληνικού κράτους και ιδίως σε δύσκολες στιγμές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

About Author