Πρώτο γερό κρας τεστ στο ΠΑΣΟΚ ενόψει συνεδρίου – Συνεδριάζει το Ενιαίο Πολιτικό Κέντρο

Η πρώτη πράξη για το ξεκαθάρισμα του εσωκομματικού τοπίου στο ΠΑΣΟΚ αναμένεται να είναι η αυριανή συνεδρίαση του λεγόμενου Ενιαίου Πολιτικού Κέντρου. Στο όργανο αυτό συμμετέχουν τα μέλη της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου (ΚΟΕΣ), οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ και κατ’ επέκταση του ΚΙΝΑΛ και κυρίως αυτό που αναμένουν όλοι είναι εάν η απόσταση που φέρεται να υπάρχει ανάμεσα στη Φώφη Γεννηματά και τον Νίκο Ανδρουλάκη θα εκδηλωθεί με τρόπο που θα προμηνύει μια οριστική ρήξη στο συνέδριο.

Ένα συνέδριο, για το οποίο ούτως ή άλλως ο χρόνος μετρά αντίστροφα, αφού η πιθανότερη ημερομηνία για τη διεξαγωγή του είναι 9-10 Νοεμβρίου. Το κλίμα είναι ούτως ή άλλως βαρύ μετά τα όσα έγιναν την περασμένη Παρασκευή. Παρά τις διαψεύσεις, η συνάντηση Γεννηματά-Ανδρουλάκη έγινε κανονικά, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.

Η δε διαφωνία τους για τον τρόπο της συγκρότησης του συνεδρίου σε σώμα ήταν εμφανής: η πλευρά της ηγεσίας υποστηρίζει ότι λόγω και της έλλειψης χρόνου θα πρέπει να συμμετάσχουν ως σύνεδροι όσοι εξελέγησαν σύνεδροι του ΚΙΝΑΛ τον περασμένο Μάρτιο – αλλά, βεβαίως, είναι μέλη του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο του ΚΙΝΑΛ, δηλαδή δεν προέρχονται από τις άλλες συνιστώσες του.

Ενώ η πλευρά του ευρωβουλευτή υποστηρίζει ότι το συνέδριο επιτάσσει το σεβασμό των καταστατικών διαδικασιών και άρα την εκλογή συνέδρων με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι πίσω από αυτή τη διαμάχη βρίσκεται η βούληση κάθε πλευράς να ελέγξει τους συσχετισμούς.

Η πλευρά Γεννηματά αισθάνεται προφανώς ασφαλής με τις ισορροπίες που έχουν διαμορφωθεί κι έτσι η πλευρά Ανδρουλάκη έχει κάθε λόγο να επιδιώκει το αντίθετο. Όμως, ακόμη και αυτή τη στιγμή δεν είναι ξεκάθαρο εάν ο ευρωβουλευτής – και αντίπαλος της Φώφης Γεννηματά στην εσωκομματική διαδικασία του ΚΙΝΑΛ το 2017- θα κάνει το μεγάλο βήμα να βάλει θέμα ηγεσίας και να διεκδικήσει την εκλογή του από τη βάση, όπως προβλέπουν οι καταστατικές διαδικασίες.

ΠΗΓΗ: thecaller.gr

About Author