ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης δεν είχε το θάρρος να έρθει στη Βουλή- Κυβερνάει με tweets

Στην απουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από την συζήτηση στην Βουλή για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο αναφέρονται πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ότι δεν είχε το θάρρος να έρθει στη Βουλή και να υπερασπιστεί το κατ’ ευφημισμό αναπτυξιακό νομοσχέδιο».

«Ποιος; Ο πρωθυπουργός που έταζε 4 χρόνια ανάπτυξη με τη σέσουλα. Επιβεβαίωσε δηλαδή, ότι άφησε τον κ. Γεωργιάδη, που νοιώθει οικεία, να κάνει τη βρώμικη δουλειά, αφού τελικά το μόνο που είχε το νομοσχέδιο ήταν μία συρραφή από ρουσφέτια σε χορηγούς της ΝΔ και την κατάργηση όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων κατ’ εντολή του ΣΕΒ. Αλλά επιβεβαίωσε και ότι δεν τόλμησε να έρθει στη Βουλή για να μην τοποθετηθεί για τις αθλιότητες του υπουργού του» σχολιάζουν από την Κουμουνδούρου.

Στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν:

Με δύο tweets προεκλογικού χαρακτήρα επέλεξε να «παρέμβει» χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ημέρα ψήφισης του νέου αναπτυξιακού νομοσχεδίου. Ο πρωθυπουργός επέλεξε να «λάμψει» δια της απουσίας του, κάτι σχολιάστηκε έντονα είδικα την ώρα των πολιτικών αρχηγών, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου. Το γεγονός σχολίασε τόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ομιλία του, όσο και πηγές της Κουμονδούρου, κάνοντας λόγο για πολιτική δειλία και ένα μή υπερασπίσιμο νομοσχέδιο.

Το αναπτυξιακό, λεγόμενο, νομοσχέδιο, που είχε ξεκινήσει με μόλις 85 άρθρα και έφτασε να κατατεθεί με 213, ξεχείλωσε κι άλλο χθες καθώς προστέθηκαν πάνω από 20 ακόμα ύστερα από μια βροχή τροπολογιών και προσθηκών. Οι φωτογραφικές διατάξεις είχαν την τιμητική τους (βλ. αναλυτικά), καθώς «εκκρεμμότητες» και «χρωστούμενα» συνέχισαν να προστίθενται συνεχώς μέχρι και την τελευταία στιγμή, καθιστώντας το πολυνομοσχέδιο ένα σύνολο ρουσφετιών και απορρυθμίσεων μιας σειράς προστατευτικών διατάξεων για τον κόσμο της εργασίας και της εκπαίδευσης.

Ο πρωθυπουργός δεν μπήκε καν στην προσπάθεια να πείσει ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν εξυπηρετεί ειδικά και υπαγορευμένα συμφέροντα κι έτσι επέλεξε να απουσιάσει από τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής. Φρόντισε ωστόσο να δείξει ότι κρατάει ακόμα το «τιμόνι» της κυβέρνησης μέσω… δύο tweets, προεκλογικού μάλιστα χαρακτήρα, σχετικά με τον «αέρα ανάπτυξης» που φέρνει το νέο νομοσχέδιο, άροντας σειρά προστατευτικών διατάξεων για την εργασία, τη χωροταξία, το περιβάλλον και την οικονομία.

About Author