Άδωνις: «Τσίπρας και Πολάκης μπορεί να χρηματίστηκαν από φαρμακευτικές» – Την αποπομπή του ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε μια δήλωση που θα συζητηθεί προχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης στις τηλεοπτικές κάμερες της εισόδου της Βουλής, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Αλέξης Τσίπρας και ο Παύλος Πολάκης να χρηματίστηκαν από φαρμακευτικές εταιρίες.

Συγκεκριμένα, η δήλωση Γεωργιάδη είχε ως εξής: «Εδώ και μέρες ο κύριος Τσίπρας με καλεί δημοσίως να αποκαλύψω για ποιους πιστεύω ότι πιθανόν να χρηματίστηκαν από φαρμακευτικές εταιρείες. Εγώ δεν απαντούσα τόσες μέρες γιατί δεν είναι σωστό να κάνουμε πολιτική με εικασίες. Αλλά αφού επανέρχεται εκ νέου και θεωρεί τη γνώμη μου τόσο σημαντική αναγκάζομαι να το πω! Θεωρώ λοιπόν ότι πράγματι μπορεί να χρηματίστηκε ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Πολάκης για το νόμο που έφεραν για τις πολυεθνικές και για την τιμολόγηση φαρμάκων. Θα μπορούσε να αποτελεί προϊόν διαφθοράς καλό είναι κάποτε να μας το εξηγήσουν».

Η τοποθέτηση αυτή γίνεται με φόντο τις απαντήσεις που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ από τον κ. Γεωργιάδη για τις δηλώσεις του στη δημόσια ελβετική τηλεόραση για τον χρηματισμό προσώπων, γιατρών και πολιτικών από τη Novartis.

Αποπομπή ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Να αποπέμψει τον υπουργό Ανάπτυξης, ‘Αδωνι Γεωργιάδη μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του, ζητά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η ανακοίνωση αναφέρει: “Ο κ. Γεωργιάδης φαίνεται ότι έχει αρχίσει να ζορίζεται για τα καλά με το σκάνδαλο Novartis, ιδίως μετά τις αποκαλύψεις στο ντοκιμαντέρ της Ελβετικής τηλεόρασης. Και όπως κάθε γνήσιος ακροδεξιός που έχει μελετήσει τον Γκέμπελς, όταν ζορίζεται ξεσπά σε χυδαιότητες για αντιπερισπασμό. Θα έχει φαίνεται τους λόγους του να αγχώνεται, καθώς η έρευνα της Δικαιοσύνης που τον αφορά παραμένει σε εξέλιξη”.

Η ανακοίνωση καταλήγει: “Το θέμα όμως δεν είναι ο ίδιος (ο κ. Γεωργιάδης), αλλά ο πρωθυπουργός που τον ανέχεται. Τα περιθώρια των ελιγμών στενεύουν. Ή τον στέλνει σπίτι του απόψε ή ταυτίζεται πλέον απόλυτα με αυτόν και τις αθλιότητές του, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει στο μέλλον”.

 

About Author