Ο Α. Γεωργιάδης παραδέχεται ότι ο χρηματισμός είναι στην πρακτική της Novartis – Οι αντιδράσεις και η απάντηση του υπουργού (vid)

Αίσθηση και έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις του ντοκιμαντέρ για το σκάνδαλο Novartis της ελβετικής τηλεόρασης και ειδικότερα η δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης και πρώην υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος ουσιαστικά παραδέχεται ότι ο χρηματισμός είναι συνήθης πρακτική των εταιρειών αυτών.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ:

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει: 

«Σκευωρία» και η παραδοχή Γεωργιάδη για χρηματισμό της Novartis σε πολιτικούς;

Νομίζαμε ότι ο κ. Γεωργιάδης τα είχε πει όλα όταν δήλωσε πως έχασε πάσα ιδέα για το FBI επειδή έχει στοιχεία για το σκάνδαλο Novartis.

Ο λαλίστατος υπουργός της Ν.Δ. όμως είχε και αλλά να δώσει. Αποφάσισε να λύσει οριστικά τον γρίφο γύρω από το σκάνδαλο Novartis. Μιλώντας στην ελβετική τηλεόραση παραδέχτηκε χωρίς ντροπή επί λέξει: «Πρέπει να καταλάβουμε ότι εταιρείες, όπως η Novartis, δίνουν χρήματα σε γιατρούς και πολιτικούς και δεν ξέρω σε ποιους άλλους, αλλά την ίδια στιγμή σώζουν ζωές”.

Μετά από αυτές τις πρωτοφανείς αποκαλύψεις του κ. Γεωργιάδη, περιμένουμε με ενδιαφέρον από τον ίδιο να πει ποιοί πολιτικοί χρηματίστηκαν αλλά και την επόμενη τοποθέτηση της Ν.Δ. περί σκευωρίας στην υπόθεση Novartis.

Ναι μεν αλλά από Γεωργιάδη

Μετά το σάλο για όσα δήλωσε στο ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης,  ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπ. Ανάπτυξης απάντησε μέσω twitter σημειώνοντας πως «κάποιοι αποφάσισαν να απομονώσουν μία φράση για να δημιουργήσουν εντυπώσεις».

«Εδώ η ακριβής απομαγνητοφώνηση των όσων πράγματι είπα εγώ στην Ελβετική τηλεόραση, από τα οποία κάποιοι αποφάσισαν να απομονώσουν μία φράση για να δημιουργήσουν εντυπώσεις»» γράφει συγκεκριμένα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων – που βεβαίως δεν μπορεί να διαψεύσει όσα είπε στους δημιουργούς του ντοκιμαντέρ και ακούσαμε όλοι. Χρησιμοποιεί δε ως απόδειξη ότι καλά τα είπε, τη συγκαταβατική απάντηση της δημοσιογράφου: «Στο τέλος η δημοσιογράφος λέει: “ναι σωστά έχετε απόλυτο δίκιο”»

About Author