Πέθανε ο συνθέτης και στιχουργός, Νίκος Ιγνατιάδης

Σε ηλικία 74 ετών «άφησε» την τελευταία του πνοή ο συνθέτης, στιχουργός και πιανίστας Νίκος Ιγνατιάδης. Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο διαχειριστής της σελίδας του στο Facebook.

I have to tell you with great sorrow that our friend Nikos Ignatiadis died today.We will never forget his music and wish his wife and family a lot of strength. (Jos van Hout, manager Facebook page Nikos)

Gepostet von Nikos Ignatiadis am Montag, 21. Oktober 2019

Ο Νίκος Ιγνατιάδης ήταν γνωστός συνθέτης και μαέστρος από το Φεστιβάλ Ελαφρού Τραγουδιού Θεσσαλονίκης αλλά και πιανίστας και ενορχηστρωτής της τηλεοπτικής εκπομπής «Μουσικές Παραλλαγές».

Διέπρεψε στην ελληνική δισκογραφία τη δεκαετία του ’80, γράφοντας και ενορχηστρώνοντας ορισμένα από σημαντικότερα ελληνικά τραγούδια για τους δημοφιλέστερους Έλληνες τραγουδιστές, που παραμένουν αγαπημένα μέχρι σήμερα.

Μεταξύ άλλων, έγραψε τη μουσική της μεγάλης επιτυχίας του Γιάννη Πάριου “Είσαι Θεός”, τους στίχους και τη μουσική στο “Κόκκινο Γαρύφαλλο” που ερμήνευσε πάλι ο Γιάννης Πάριος μαζί με τη Χαρούλα Αλεξίου καθώς και το “Είσαι μια συνήθεια” της Λίτσας Διαμάντη.

Σπουδαία καριέρα έκανε και στην Ολλανδία όπου διηύθυνε τη Μητροπολιτική Ορχήστρα του Άμστερνταμ σε ένα προσωπικό του δίσκο με τίτλο «The Olympus Symphony», για την επιτυχία του οποίου τιμήθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας το 1989.

Σημαντικές συνεργασίες με κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας σκηνής, όπως η Νάνα Μούσχουρη, ο Χούλιο Ιγγλέσιας, ο Σαρλ Αζναβούρ, ο Ντέμης Ρούσσος, ο Αλμπάνο και η Ρομίνα Πάουερ, είναι μόνο μερικοί από τους καλλιτέχνες με τους οποίους συνεργάστηκε ο συνθέτης κατά την καλλιτεχνική του πορεία.

Στην Ελλάδα είχε συνεργαστεί με τον Στράτο Διονυσίου, τον Γιάννη Πάριο, τον Φίλιππο Νικολάου, την Μπέσσυ Αργυράκη, την Ελένη Δήμου, τη Μαρινέλλα, τη Λίτσα Διαμάντη, την Δήμητρα Γαλάνη.

About Author