Παρωδία με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή – Οι στενογράφοι… υποχρεώθηκαν να προσθέσουν πρόταση που δεν είπε ποτέ ο πρόεδρος Κ. Τασούλας

Πρωτοφανή είναι όσα εκτυλίχθηκαν στη Βουλή τα ξημερώματα της Τετάρτης μετά την πρώτη καταμέτρηση των ψήφων για τη σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής. Ήταν 01:30 όταν ο πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε στην Ολομέλεια το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, αναφέροντας πως εκ των 261 ψηφισάντων, 172 ψήφισαν υπέρ και 84 κατά, με τα άκυρα να είναι 4 ενώ υπήρχε και 1 λευκό.

Την ώρα που κοινοβουλευτικοί συντάκτες αποχωρούσαν από το Κοινοβούλιο μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, υπάλληλοι της Βουλής τους προέτρεπαν να επιστρέψουν στα γραφεία τους γιατί το αποτέλεσμα που είχε ανακοινώσει ο Κ. Τασούλας ήταν λανθασμένο. Μετά από περίπου μισή ώρα και χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση από το προεδρείο, γνωστοποιήθηκε ατύπως από τις υπηρεσίες της Βουλής ότι το τελικό αποτέλεσμα ήταν 173 υπέρ και 83 κατά, ενώ τα άκυρα και το λευκό παρέμεναν τα ίδια.

Το τραγελαφικό κομφούζιο αδυναμίας ολοκλήρωσης μίας μυστικής ψηφοφορίας με μία και μόνο κάλπη ολοκληρώνεται με όσα αναγράφονται στα επίσημα πρακτικά της Βουλής, καθώς οι στενογράφοι -μετά από ανάλογη εντολή- αναγκάστηκαν να προσθέσουν στα λεγόμενα του κ. Τασούλα λόγια που δεν είπε ποτέ.

«Ψήφισαν συνολικά 261 Βουλευτές. Ευρέθησαν στην κάλπη 261 ψηφοδέλτια. Έγκυρα 256 ψηφοδέλτια. Άκυρα 4 ψηφοδέλτια. Λευκά 1 ψηφοδέλτιο. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν: 172. Κατά της πρότασης ψήφισαν: 84», είναι η αληθής ανακοίνωση του προέδρου της Βουλής, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί το εξής προϊόν φαντασίας: «Συγγνώμη, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, επαναλαμβάνω ορθώς: Υπέρ της πρότασης ψήφισαν: 173. Κατά της πρότασης ψήφισαν: 83».

Παρωδίας συνέχεια μετά τα κενά υπουργικά έδρανα….

 

About Author