Οργισμένη ομιλία Παπαγγελόπουλου στη Βουλή: Έωλες και γελοίες οι κατηγορίες – Μύδροι κατά κυβέρνησης, Ράικου, Αγγελή

Ιδιαίτερα φορτισμένη η ομιλία του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης στο ελληνικό Κοινοβούλιο για την «προαποφασισμένη» -όπως είπε- σύσταση προανακριτικής επιτροπής σε βάρος του. «Η κατηγορία για σκευωρία είναι γελοία και θα το αποδείξω» υποστήριξε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατηγορώντας τους πολιτικούς του αντιπάλους για «χυδαία ψέμματα». Ο πρώην κυβερνητικός αξιωματούχος αναρωτήθηκε, «τι σόι σκευωρός είμαι όταν μαζεύω τους συνεργάτες μου και σκευωρώ στη Κηφισιά ενώ με βλέπουν ακόμα και στελέχη της Ν.Δ.» καταγγέλλοντας αναζήτηση ψευδομαρτύρων «για να με καταδικάσουν».

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργούς, ενώπιον του Κοινοβουλίου, συναισθηματικά φορτισμένος από τη διαδικασία τόνισε: «Παραπέμψτε με, καταδικάστε με, εκτελέστε με αλλά πρώτα ακούστε με» και μίλησε για «οχετό» συκοφαντιών.

«Έχω όλα τα στοιχεία και θα τα καταθέσω στην προανακριτική» δήλωσε και πρόσθεσε πως τα στοιχεία αυτά που καταρρίπτουν τις κατηγορίες θα πάνε και στον Άρειο Πάγο «για να προστατεύσω την οικογένεια μου από την εγκληματική ομάδα».

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπους μεταξύ άλλων χαρακτήρισε τις κατηγορίες «έωλες» ενώ για την πρόταση για σύσταση προανακριτικής «νομικά σαθρή».

«Είστε αποφασισμένοι να με τελειώσετε αλλά δεν τελειώνω εύκολα» υπογράμμισε και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της τέως εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένης Ράικου.

«Εγώ που βομβαρδίζομαι από ψευδείς συκοφαντίες, δεν έχω απαντήσει δημόσια, αλλά σήμερα θα αποδείξω ποιοι είναι οι σκευωροί και ποιοι οι συκοφάντες» δήλωσε από το βήμα της βουλής και πρόσθεσε:

«Είμαι στεναχωρημένος γιατί χωρίς κανένας λόγο και αιτία, δέχομαι μια επικοινωνιακή και βάρβαρη επίθεση. Ένα σχέδιο που εκτελείται σε βάρος μου. (…) Είναι αδιανόητο, οι προδότες της παράταξης της ΝΔ να εκβιάζουν με νέα προδοσία ώστε να εκδικηθούν τον Τσίπρα και εμένα. Νιώθω όμως χαρά, γιατί μπορώ να αντιπαραθέσω την αλήθεια στα ψέματα».

Κατήγγειλε επίσης προσπάθεια σπίλωσής του από μερίδα των ΜΜΕ, καθώς και απόπειρα εισβολής δημοσιογράφων στην προσωπική του ζωή. Σε αυτό το πλαίσιο, κατηγόρησε τους αντιπάλους του για έλλειψη σεβασμού στο τεκμήριο της αθωότητας, ενώ υπογράμμισε πως θα καταθέσει όλα τα στοιχεία στην προανακριτική επιτροπή, αλλά και στον Άρειο Πάγο.

«Εγώ δεν έχω να χάσω τίποτα πλέον. Είμαι συνταξιούχος, δεν έχω πολιτικές βλέψεις. (…) Αν ήμουν σκευωρός, δεν θα είχα φροντίσει να διασφαλίσω κάποιου είδους ασυλία; Δεν θα είχα βάλει υποψηφιότητα για βουλευτής;» σημείωσε ο πρώην υπουργός.

 

«Κανένας από όσους κατέθεσαν δεν αναφέρουν το οτιδήποτε για ηθική αυτουργία μου. Δεν έχετε διαβάσει την δικογραφία. Ή την έχετε διαβάσει και θέλετε απλά να με τελειώσετε» είπε και συνέχισε: «Ο κ. Στουρνάρας, είπε πως δεν γνωρίζει εάν παρενέβη κάποιος στους εισαγγελείς, αλλά το λογικό συμπέρασμα που εξάγεται είναι ότι υπάρχει κατάχρηση εξουσίας». Ο κ. Παπαγγελόπουλος, επικαλέστηκε και άλλες αντίστοιχες καταθέσεις πολιτικών προσώπων, για να τονίσει το επιχείρημά του.

Στηλίτευσε την απόφαση της κ. Ράικου να πάει να καταθέσει στον Άρειο Πάγο, να βγει και να επιστρέψει άμεσα για συμπληρωματική κατάθεση. «Η διαδικασία σε βάρος μου είναι πολιτική δίωξη. Όχι μόνο σε βάρος μου, αλλά και κατά του κ. Τσίπρα. Αλλά δεν μπορείτε να τα βάλετε με τον κ. Τσίπρα», είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος. «Τέτοιο κατηγορητήριο δεν συντάσσεται ποτέ. Ούτε από τον πιο άσχετο πάρεδρο που έχει διοριστεί. Ζητώ από σήμερα, να έρθουν στην επιτροπή που θα συσταθεί, όλες οι σχετικές δικογραφίες – Novartis, καταγγελίες Τουλουπάκη κατά Αγγελή κλπ. Γιατί οι καταγγελίες κατά του κ. Αγγελή διερευνώνται από την εισαγγελία πρωτοδικών; Είναι συνηθισμένο να διερευνεί ο υφιστάμενος, τον προϊστάμενό του;» αναρωτήθηκε.

Στρέφοντας το βλέμμα του εκ νέου στις καταθέσεις της κ. Ράικου, ο κ. Παπαγγελόπουλος επεσήμανε πως στην πρώτη της κατάθεση, δεν αναφέρθηκε στον «Ρασπούτιν».

«Εμπλοκή πολιτικού προσώπου υπήρξε πολλούς μήνες μετά από το χρόνο που κατήγγειλε η κ. Ράικου. Μα για ποια πολιτικά πρόσωπα μίλαγε τότε;», είπε στη συνέχεια ο πρώην αναπληρωτής υπουργός και συνέχισε: «Η κ. Ράικου τοποθετήθηκε πρώτη φορά εισαγγελέας διαφθοράς το 2013 και μετά το 2015. Και η επιλογή της έγινε και τις δύο φορές με οριακή πλειοψηφία, με ψήφους 6-5. (…) Φτάνουμε στο σήμερα. Η κ. Ράικου παραιτήθηκε λίγο πριν λήξει η θητεία της με επιστολή στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου. Στην επιστολή της δεν ανέφερε τίποτα για Ρασπούτιν. Μόνο για ένα μεγάλο σκάνδαλο, με μαύρο πολιτικό χρήμα. Και μετά από καιρό, η κ. Ράικου ανακάλυψε στη φαντασία της τον Ρασπούτιν. Είναι χαρακτηριστικό, ότι 1,5 χρόνο μετά δεν αναφέρθηκε στον Ρασπούτιν, αλλά έβαλε κύκλους της να μιλήσουν γι αυτό. Γιατί δεν πήγε η ίδια στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να τα καταγγείλει».

Περισσότερα σε λίγο… 

About Author