Επαφές Σταϊκούρα για την πρόωρη αποπληρωμή του δανείου στο ΔΝΤ

Για το Ελσίνκι αναχωρεί σήμερα Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας για να συμμετάσχει στο Eurogroup και το Ecofin στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου. Κατά την παραμονή του στο Ελσίνκι, ο Υπουργός Οικονομικών θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Πιο συγκεκριμένα, ο Χρήστος Σταϊκούρας θα συναντηθεί διαδοχικά με την Πρόεδρο της Ενιαίας Αρχής Εξυγίανσης (SRB) κ. Εlke König, τον Πρόεδρο του Eurogroup Mário Centeno, τον επικεφαλής του ESM Klaus Regling, τον Αντιπρόεδρο της EBRD κ. Pierre Heilbronn και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Benoît Cœuré.

Το Σάββατο, ο Υπουργός Οικονομικών θα συμμετάσχει στη συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Στο περιθώριο της συνάντησης, θα έχει κατ΄ ιδίαν συνομιλία με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Valdis Dombrovskis.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα τεθεί το θέμα το δανείου του ΔΝΤ στο τραπέζι του Eurogroup, ενώ ο κ. Σταϊκούρας θα έχει στις “βαλίτσες” του ως “όπλα” τις αποκρατικοποιήσεις και τις επενδύσεις που θέλει να προχωρήσει η τωρινή κυβέρνηση, αλλά και την εκλογική της νίκη που σημαίνει με απλά λόγια “άλλη κυβέρνηση, άλλο μείγμα πολιτικής, άλλη διαπραγμάτευση”.

About Author