Η κόντρα Φλαμπουράρη- Λιβάνη και η “στροφή” της “Νέας Σελίδας” κατά του ΣΥΡΙΖΑ…

Όλα ξεκίνησαν από την φημολογία περί σύγκρουσης του Αλέκου Φλαμπουράρη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υπουργού Επικρατείας και εξ απορρήτων του Αλέξη Τσίπρα με τον εκδότη της “Νέας Σελίδας” Ηλία Λιβάνη.

Οι φήμες είδαν το φως της δημοσιότητας και δεν διαψεύσθηκαν. Ο λόγος άγνωστος, ωστόσο οι γνωρίζοντες υποθέτουν πως πρόκειται για οικονομικής φύσεως θέματα. Κι αυτό διότι ο Ηλίας Λιβάνης βρέθηκε εκδότης μιας εφημερίδας “από το πουθενά” (ως παντελώς άσχετος με τις εκδόσεις εφημερίδων) και κατορθώνει να επιβιώνει επί δύο χρόνια, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία του “Εκδόσεις Λιβάνη” βρίσκεται σε δύσκολη θέση με μεγάλη έκθεση σε τραπεζικό δανεισμό.

Η εφημερίδα ξεκίνησε ως κεντροαριστερή και διολίσθησε στην πλήρη υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ με εμβληματικό διευθυντικό δίδυμο τους Κατερίνα Ακριβοπούλου και Σωτήρη Καψώχα, αφού ο Ηλίας Λιβάνης είχε απολύσεις ή ωθήσει σε αποχώρηση πρώτα τους Παναγιώτη Παναγιώτου (Παν- Παν), Χρήστο Μαχαίρα, Σεραφείμ Κοτρώτσο, Αγγελική Σπανού, Νικόλ Λειβαδάρη, Φοίβο Κλαυδιανό, Γιώργο Μελιγγώνη κ.ά

Τον τελευταίο καιρό, ωστόσο, η εφημερίδα φαίνεται πως προλειαίνει το έδαφος για πολιτική στροφή και πιθανώς αναζήτηση χρηματοδότη. Καθώς παρά το γεγονός ότι εμφανίζεται να πουλάει μερικές εκατοντάδες φύλα, ο Ηλίας Λιβάνης επέλεξε να δώσει ξανά ως προσφορά βιβλία και μάλιστα ακριβές εκδόσεις όπως ο Πάολο Κοέλιο.

Εκείνο, ωστόσο, που προκαλεί μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι το εξώφυλο με τον επιθετικό τίτλο (και ρεπορτάζ) κατά του ΣΥΡΙΖΑ: “Χωρίς πυξίδα και χωρίς βηματισμό”.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε εάν ο εκδότης της “Νέας Σελίδας” βρήκε την δική του πυξίδα και τον δικό του βηματισμό…

 

 

About Author