Ο Μαργαρίτης Σχοινάς πιθανότερη επιλογή Μητσοτάκη για Επίτροπος

“Καίγεται” το σενάριο που ήθελε τον Αντώνη Σαμαρά ως το πρόσωπο που θα αποφάσιζε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη νέα Κομισιόν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην “Επόμενη Μέρα” και τον Σεραφείμ Κοτρώτσο εξήρε την “πολύ ζεστή σχέση” που έχει ο κ Μητσοτάκης με τον πρώην πρωθυπουργό, αρνήθηκε, όμως, επίμονα να πει ότι το πρόσωπό του είναι μεταξύ αυτών που σκέπτεται ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Πέτσας τόνισε πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ανακοινωθεί το όνομα του επιτρόπου, ιδιαίτερα εάν όλα εξελιχθούν ομαλά για την κυβέρνηση και η υποψήφια του ΕΛΚ Ούρσουλα Φον Ντερ Λάϊεν εκλεγεί σήμερα στο ευρωκοινοβούλιο.

Σχετική εικόνα

Όλα δείχνουν, πάντως, πως το πρόσωπο που επιλέγει τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο μέχρι πρότινος εκπρόσωπος της Κομισιόν επί Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, Μαργαρίτης Σχοινάς. Ο κ. Σαμαράς δεν επέμεινε για την διεκδίκηση της θέσης καθώς προσωπικά προβλήματα και υποχρεώσεις δεν του επιτρέπουν να μένει εκτός Ελλάδος, ενώ από την πλευρά του πρωθυπουργού αξιολογήθηκε πως και πολιτικά κάτι τέτοιο δεν είναι θετικό για την κυβέρνηση.

Ο Στέλιος Πέτσας τόνισε, ακόμα, πως ο κ. Μητσοτάκης θα διεκδικήσει χαρτοφυλάκιο επιτρόπου σε παραγωγικό τομέα (απασχόληση, ανάπτυξη, ενέργεια) και όχι αυτό της μεταναστευτικής πολιτικής που έχει σήμερα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

About Author