Το «μέγα πλήθος» μιας χούφτας ανθρώπων, η επιλεκτική προβολή και τα fakes news (φωτογραφίες)

Επιλεκτική όραση φαίνεται πως έχουν τα συστημικά και γαλάζια Μέσα Ενημέρωσης, όπως αποδείχθηκε για ακόμη μία φορά. Από την χθεσινοβραδινή ομιλία του Νίκου Παππά στην Βέροια –η οποία, όπως είχαν… αποφασίσει τα media, θα ακυρωνόταν – είδαν μόνο τους 10 (μετρημένους) ανθρώπους που είχαν μαζευτεί απ’ έξω για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στη Συμφωνία των Πρεσπών με συνθήματα, όχι μόνο αντιπολιτικά, αλλά ξεκάθαρα χρυσαυγίτικης εμπνεύσεως.

 

Τι δεν είδαν τα συστημικά ΜΜΕ; Δεν είδαν τις πολλές δεκάδες κόσμου που συγκεντρώθηκαν στην εκδήλωση και διέκοψαν με το χειροκρότημά τους την ομιλία του Νίκου Παππά. Δεν είδαν τον κόσμο που μέσα στην κατάμεστη αίθουσα έστειλε ηχηρό μήνυμα Δημοκρατίας απέναντι σε όλους όσοι υποδαυλίζουν το μίσος και τον εθνικισμό.

Βέβαια, οι ίδιοι αποφάσισαν, χωρίς να υπάρξει σχετική ανακοίνωση, έτσι από μόνοι τους, ότι η χθεσινοβραδινή εκδήλωση είχε ματαιωθεί. Μην αναρωτιέστε άδικα, δεν ζήτησαν κάποια συγγνώμη. Και αυτό το fake news το πέρασαν στα ψιλά!

Αντί αλλου σχολίου, παραθέτουμε την αναφορά δημοσιογράφου σε τοπικό site, το «inveria.gr», ο οποίος μεταξύ άλλων έγραψε: «Συγγνώμη που θα σας το χαλάσω, αλλά oi αντιδρούντες δεν ήταν εκατοντάδες. Μισή εκατοντάδα ίσως. Άλλωστε, απέναντι στην μπουρδολογία, υπάρχει πάντα το οπτικοακουστικό υλικό».

N. Παππάς: Οι ακρότητες αφορούν ένα διαρκώς μειούμενο κομμάτι του κόσμου

«Είναι προφανές ότι προτρέχουν. Η ομιλία μας έγινε κανονικά, ταξίδεψα αυθημερόν για να συμμετέχω στην ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή και χθες κάναμε μια πολύ καλή εκδήλωση στη Βέροια» ανέφερε την Πέμπτη στην ΕΡΤ1 ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής σχετικά με τα όσα αναφέραμε παραπάνω για τις διαμαρτυρίες κατά την περιοδεία του στη βόρεια Ελλάδα.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει “πανικός στο Μαξίμου” και περί δημοσκοπήσεων, ο κ. Παππάς απάντησε ότι «εάν υπήρχε αυτή η πραγματικότητα θα αποτυπωνόταν, και δεν υπάρχει. Εγώ συνάντησα σε αυτή τη διήμερη περιοδεία ανθρώπους που, με τις θέσεις που είχανε για το Μακεδονικό, καθίσαμε και συζητήσαμε και μαζί για το πώς θα μπορούσαμε να εφαρμόσουμε πολιτικές που θα βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών. Και στη Βέροια είχαμε και τις περιοδείες μας, και τις συγκεντρώσεις μας. Οι ακρότητες οι οποίες συμβαίνουν αφορούν ένα διαρκώς μειούμενο κομμάτι του πληθυσμού, για να μην πω περιθωριακό. Χθες, έξω από τη συγκέντρωση ήταν 20 – 30 άτομα που φώναζαν το σύνθημα “Αλήτες, προδότες πολιτικοί”. Αυτό είναι ένα φασιστικό σύνθημα και θα πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν και την πρακτική των αντισυγκεντρώσεων και αυτό το σύνθημα. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, τόνισε ότι «ο κόσμος, πρώτον, έχει καταλάβει ότι η Συμφωνία δείχνει μια νέα δυναμική στο τι συμβαίνει στη χώρα συνολικά για τη γειτονιά της. Το δεύτερο που έχει καταλάβει ο κόσμος αφορά το ποιες πολιτικές δυνάμεις λένε την αλήθεια και ποιες υποκρίνονται. Διότι, η κατάσταση αυτή τη στιγμή σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών έχει ως εξής: ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν είπε ψέματα, ούτε προεκλογικά έκρυψε τη θέση του, κύρωσε τη Συμφωνία των Πρεσπών με την κυβερνητική πλειοψηφία την οποία σχημάτισε. Από την άλλη, έχουμε κόμματα απολύτως απολιτικά, τα οποία λένε ότι η Συμφωνία θα πρέπει να ακυρωθεί και κατατάσσονται στο ακραίο δεξιό φάσμα και έχουμε και την αξιωματική αντιπολίτευση η οποία έχει επιδοθεί σε μια άσκηση πατριδοκαπιλείας πρώτου μεγέθους και αυτό το έχει καταλάβει ο κόσμος. Ενώ η Νέα Δημοκρατία χαρακτήριζε τη Συμφωνία των Πρεσπών προδοτική, πηγαίνει στην Ευρώπη και δεν λέει πουθενά ότι θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών για να την αλλάξει. Το ελάχιστο που έχει να κάνει είναι να πει ρητά ότι θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών για να την αλλάξει. Δεν το λέει αυτό και ο κόσμος το έχει καταλάβει. Ο κόσμος που υποστήριζε και υποστηρίζει τη Συμφωνία, είναι εδώ και προσδοκά μαζί και με πολλούς που στο παρελθόν είχαν διατυπώσει διαφωνίες και περιμένουν τώρα τα καλά αποτελέσματα από τη Συμφωνία».

Απαντώντας στο αν οι διαμαρτυρίες είναι υποκινούμενες, ο κ.Παππάς υποστήριξε ότι «η δύναμη της άκρας Δεξιάς δε βρίσκεται στη δυνατότητά της να κινητοποιεί 20 νοματαίους, αλλά στην ανοχή που της δίνουν τα κομμάτια του πολιτικού συστήματος που την εντάσσουν στο δημοκρατικό τόξο και στο ότι η παρουσία τέτοιων ακραίων στοιχείων εργαλειοποιείται από τον υπόκοσμο της μιντιακής διαπλοκής. Εκεί βρίσκεται δυστυχώς αυτό που τους νομιμοποιεί και στον δημόσιο διάλογο. Θα περίμενε κανείς μια καταδίκη και αποστασιοποίηση από τέτοιου είδους φαινόμενα την οποία δεν την έχουμε δει».

Και πρόσθεσε: «Στα σύνορα που βρέθηκα συζήτησα και με τον πρόεδρο της κοινότητας των Ευζώνων και με την πρόεδρο της κοινότητας της Ειδομένης το πώς οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση στο ελληνικό τηλεοπτικό προϊόν διότι όλοι αυτοί που “τους πουλάγανε Μακεδονία”, τους είχαν αφήσει χωρίς να βλέπουν ελληνική τηλεόραση. Οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους οποίους συζήτησα για το πώς θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμα της καθολικής τηλεοπτικής κάλυψης ήταν άνθρωποι που έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά στάθηκαν στο ύψος του καθήκοντός τους που είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών εκεί. Είμαστε σε μια καινούργια ημέρα και ο χρόνος θα πείσει ακόμα και τους πιο δύσπιστους απέναντι στη Συμφωνία και όσους την υπηρετούν, να καταλαβαίνουν ότι είναι μια Συμφωνία υπέρ των ελληνικών συμφερόντων».

 

Οι ακρότητες οι οποίες συμβαίνουν στο πλαίσιο της αντίδρασης στη Συμφωνία των Πρεσπών αφορούν ένα διαρκώς μειούμενο κομμάτι του κόσμου με αντιπολιτικά χαρακτηριστικά που χθες φώναζε «αλήτες, προδότες πολιτικοί».Η δύναμη της άκρας δεξιάς δεν βρίσκεται στην δυνατότητα της να κινητοποιεί 10-20 νοματαίους, αλλά στη δύναμη που της παρέχει για μικροπολιτικούς λόγους η ανοχή της αντιπολίτευσης και στην προβολή που της παρέχει η μιντιακή διαπλοκή.Από τη συνέντευξή μου στην ΕΡΤ1 και το Δημοσιογράφο Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Gepostet von Νίκος Παππάς am Mittwoch, 20. März 2019

Πηγή: left.gr

 

About Author