Ο Λαζαρίδης ορκιζόταν στον Καμένο ότι δεν θα ανεξαρτητοποιηθεί – Το παρασκήνιο

Η είδηση της ανεξαρτητοποίησης του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιώργου Λαζαρίδη έγινε γνωστή περίπου στις 2 μετά το μεσημέρι. Όμως προηγήθηκε ένα ολονύκτιο θρίλερ και ένα έντονο παρασκήνιο με συναντήσεις, τηλεφωνικές επαφές, υποσχέσεις και αθέτηση υποσχέσεων από πλευράς του βουλευτή, μέχρι την τελική απόφαση.

Ο Γιώργος Λαζαρίδης, που εκλέγεται στην Β Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, πήρε αυτή την απόφαση -όπως λέει ο ίδιος- με αφορμή την συμφωνία της κυβέρνησης για την ονομασία των Σκοπίων, αναφέροντας στην επιστολή του: «Έλαβα αυτή την έντιμη απόφαση με καθαρή την συνείδησή μου ενώπιον Θεού και Πατρίδας»!

Αρχικά όπως αποκάλυψε ο Σεραφείμ Κοτρώτσο στην εκπομπή Επόμενη Μέρα στο ραδιόφωνο 24/7 ο βουλευτής έκανε γνωστή την απόφασή του με επιστολή το απόγευμα της Δευτέρας, και ενώ ο αρχηγός του κόμματος Πάνος Καμμένος βρισκόταν στο εξωτερικό.

Αμέσως κινητοποιήθηκε η  Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά η οποία συνάντησε τον βουλευτή κατά την οποία συνάντηση ο κ. Λαζαρίδης έδειξε ότι μεταπείστηκε και υποσχέθηκε ότι δεν πρόκειται τελικά να ανεξαρτητοποιηθεί.

Μάλιστα το βράδυ της Δευτέρας υπήρξε και επικοινωνία με τον ίδιο τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, παρουσία 4 στελεχών του κόμματος μεταξύ των οποίων ο Τέρενς Κουίκ και ο Θόδωρος Τοσουνίδης προσωπικός φίλος του κ. Λαζαρίδη. Ο εκπροσώπος των ΑΝΕΛ κ. Τοσουνίδης προσκεκλημένος του Σεραφέιμ Κοτρώτσου επιβεβαίωσε την επικοινωνία αυτή όπως επιβεβαίωσε τις υποσχέσεις του βουλευτή ότι δεν πρόκειται να ανεξαρτητοποιηθεί. Είπε, μάλιστα, πως ο ίδιος συνόδευσε τον Γιώργο Λαζαρίδη (με τον οποίο είναι φίλοι και συμπατριώτες) στην κατοικία του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ, όπου μετά από πολύωρη συζήτηση -περί τις 2 τη νύχτα- ο βουλευτής Θεσσαλονίκης δεσμεύθηκε πως δεν θα ανεξαρτητοποιηθεί.

Και ενώ η εικόνα που είχε δημιουργηθεί ήταν ότι το θέμα είχε λήξει το μεσημέρι σήμερα έσκασε η βόμβα της ανεξαρτητοποίησης.

Το ερώτημα είναι τι μεσολάβησε και τελικά ο Γιώργος Λαζαρίδης αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί. Και εφόσον το ζήτημα είναι ηθικό όπως ο ίδιος υποστηρίζει και οι συναισθηματικές πιέσεις είναι μεγάλες τότε ο κ. Λαζαρίδης θα πρέπει -όπως τον κάλεσε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ- να παραδώσει την έδρα του.

Ειδάλλως μια πολιτική απόφαση του βουλευτή να κρατήσει την έδρα ως ανεξάρτητος δημιουργεί δεύτερες σκέψεις που κλίνουν προς την επιβεβαίωση ότι οι πιέσεις δεν ήταν μόνο συναισθηματικές και ασφαλώς δεν αφορούν μόνον τη συμφωνία των Πρεσπών.

Μάλιστα όπως αποκαλύπτει ο Σεραφειμ Κοτρώτσος σύμφωνα με κυβερντικό στέλεχος αύριο αναμένεται να ανέβουν περισσότερο οι τόνοι σε ότι αφορά την υπόθεση αυτή…. 

About Author