Αποκάλυψη Αντώναρου: Βρυξέλλες, Βερολίνο θα αναγκάσουν τον Μητσοτάκη να πει δημόσια τι λέει κρυφά για τη συμφωνία με ΠΓΔΜ

Ο Ευάγγελος Αντώναρος με ανάρτησή του στο Facebook κατέθεσε τις δικές του πληροφορίες σχετικά με τις αποκαλύψεις της FAZ για τις δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι της συμφωνίας με τα Σκόπια.

Ο πρώην υπουργός και κυβερνητικός εκπρόσωπος του Κώστα Καραμανλή έγραψε:

«Οι μισές κι όχι πειστικές διαψεύσεις της Πειραιώς για τις διαβεβαιώσεις Μητσοτάκη στους Ευρωπαίους εταίρους της χώρας αποδεικνύουν σε ποια δύσκολη θέση έχει φέρει η σημερινή αναποφάσιστη και παραπαίουσα ηγεσία τη Νέα Δημοκρατία.

»Αποκαλύπτω λοιπόν σήμερα:

»Σύμφωνα με πολύ αξιόπιστες πηγές που έχω στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο ο κ. Μητσοτάκης θα πιεσθεί το αμέσως επόμενο διάστημα να πει δημόσια ο,τι έχει πει — κυρίως στους εκπροσώπους του Λαικού Κομματος — σε κατ ιδίαν συνομιλίες και κλειστές συνεδριάσεις. ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΑ ΧΩΡΑ.

»Χθές μόλις κορυφαίος παράγοντας του κυβερνητικού Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος στο Βερολίνο μου είπε στο τηλέφωνο: «Mitsotakis hat uns neulich auf Anfrage ausdruecklich zugesichert, dass er und seine Partei der kuenftigen Ratifizierung eines Abkommens positiv, und zwar aktiv, gegenueberstehen werden.»

»Στα ελληνικά: » Ο Μητσοτάκης μας διαβεβαίωσε πρόσφατα κατόπιν σχετικού ερωτήματος απερίφραστα ότι ο ίδιος και το κόμμα του θα αντιμετωπίσουν την μελλοντική κύρωση της συμφωνίας θετικά, παίρνοντας μάλιστα ενεργό θεση.»

»Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Με τους Γερμανούς που τον δίνουν ψυχρά δεν είναι σε θέση να παίζουν ο άπειρος στην εξωτερική πολιτική Μητσοτάκης και η παιδική χαρά που τον περιστοιχίζει.

»Γι αυτό είναι καλό να ξεκαθαρίσει τι θα κάνει όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή. Είτε ειναι πρωθυπουργός είτε όχι.

»Ο κόσμος εντός κι εκτός χώρας τον έχει καταλάβει.

»ΥΓ. Τα ίδια περί στήριξης λέει ο κ. Μητσοτάκης και στους πρέσβεις των περισσοτέρων σημαντικών χωρών στην Αθήνα».

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Οι μισες κι όχι πειστικές διαψεύσεις της Πειραιώς για τις διαβεβαιώσεις Μητσοτάκη στους Ευρωπαίους εταίρους της χώρας…

Gepostet von Evangelos Antonaros am Dienstag, 19. Juni 2018

About Author