Πρωτοβουλία ΑΝΕΛ για συνεργασία με Αντώναρο, Παπακώστα- Το ραντεβού με Κουίκ

Ανοιχτός στο ενδεχόμενο συνεργασίας των ΑΝΕΛ με τον Ευάγγελο Αντώναρο και την Κατερίνα Παπακώστα εμφανίστηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου.

Ερωτηθείς εάν είναι κοντά σε Αντώναρο- Παπακώστα, ο κ.Κουίκ απάντησε: “Ο κ. Αντώναρος κάνει πολύ ενδαφέρουσες τοποθετήσεις. Κινείται σε ένα δρόμο καλό αν και πολύ πιο ανοιχτό σε σχέση με τη συμφωνία. Απο κει και πέρα είναι ένας άνθρωπος τον οποίο εγώ ενδεχομένως αυριο μεθαύριο να τον δω και να συζητήσω μαζί του.”

Στο ερώτημα ειδικότερα εάν θα μπορούσαν οι ΑΝΕΛ να συναντηθούν μαζί του και πολιτικά, είπε: “Θα το θελα πάρα πολύ, γιατί όχι, καλοδεχούμενος στους ΑΝΕΛ ή συνεργαζόμενος. Μην αποκλείεται ποτέ τι μπορεί να γίνει στο χώρο της πολιτικής. Εκτιμώ και την κυρία Παπακώστα στο πως αντέδρασε και συμπεριφέρθηκε.”

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο υφυπουργός Εξωτερικών πρόκειται να συναντηθεί τις επόμενες μέρες με τον Ευάγγελο Αντώναρο προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες σύγκλισης του νέου κόμματος που ιδρύουν εντός του καλοκαιριού ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος των κυβερνήσεων Καραμανλή και η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα με τους ΑΝΕΛ.

Οι πληροφορίες θέλουν τις δύο πλευρές να επιθυμούν την προσέγγιση, κάτι που αποτελεί επιθυμία και του Πάνου Καμμένου.

Τις πρωτοβουλίες παρακολουθούν και πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων Καραμανλή, όπως ο Σάββας Τσιτουρίδης και ο Νίκος Τσιαρτσώνης που επιθυμούν να μετάσχουν στο υπό ίδρυση κόμμα των Αντώναρου- Παπακώστα,

“Ο Πάνος Καμμένος δεν πρόκειται να ρίξει την κυβέρνηση και το έχει πει ότι θα πάει μέχρι τέλους με τον Τσίπρα και ο Τσίπρας έχει πει ότι ο Καμμένος δεν είναι Σαμαράς”, δήλωσε επίσης ο κ.Κουίκ, ο οποιος χαρακτήρισε τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά πατριώτη, αλλά τόνισε ότι ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει τον πατριωτισμό του Πάνου Καμμένου.

Νωρίτερα μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 ο Παναγιώτης Σγουρίδης αφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή.

“Δεν έχει εξουσιοδοτηθεί ο κ.Σγουρίδης να διατυπώσει τέτοια άποψη”, σχολίασε ο κ.Κουικ. Ανέφερε ότι θέση επίσημη εκφράζει ο Πάνος Καμμένος και ο εκπρόσωπος και πως η επίσημη θέση συνοψίζεται στο “ότι θα βαδίσουμε μέχρι τέλους και από εκεί και πέρα όταν έρθει η συμφωνία θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε”.

Κληθείς να διευκρινίσει εάν σκοπός των ΑΝΕΛ είναι να παραμείνουν στην κυβέρνηση μέχρι το τέλος της θητείας της, ασχέτως από το τι θα πράξουν όταν η συμφωνία για το Σκοπιανό έρθει στη Βουλή, ο κ.Κουίκ απάντησε “βεβαίως” κα πρόσθεσε “δε θα διευκολύνουμε εκείνους που είναι φορτωμένοι με όλες τα ανομήματα του παρελθόντος να έρθουν στην εξουσία για να κουκουλώσουν ό,τι κάνανε και να ζητήσουν την ασυλία. Θα πάμε μέχρι τέλους και θα παρακαλέσω τη Δικαιοσύνη να επισπεύδει τις υποθέσεις που χειρίζετε. Τρέξτε όσο μπορείτε, βεβαίως γνωρίζω ότι είναι λίγοι.”

Υποστήριξε ότι η ΝΔ είναι ένα τριχοτομημένο κόμμα που έκανε πρόταση μομφής για εσωτερική κατανάλωση και στοχεύοντας και στους ΑΝΕΛ, ενώ εκτίμησε ότι πολλοί στη ΝΔ στην πραγματικότητα τρίβουν τα χέρια τους που άλλοι περνούν τη συμφωνία.

Η απάντηση Αντώναρου στον Κουίκ μέσω FB

Ευχαριστώ τον καλό φίλο και συνάδελφο απο τα παλιά Τέρενς Κουικ για τσ καλά.λόγια που είπε για μένα σήμερα σε δημόσια…

Gepostet von Evangelos Antonaros am Dienstag, 19. Juni 2018

 

 

 

About Author