Ο Μπορίσοφ ακύρωσε συνάντηση με τον Ιβάνοφ που βρίσκεται στη Σόφια- Δυσφορία για τη στάση του στη συμφωνία Ελλάδας- ΠΓΔΜ

Ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ ακύρωσε συνάντηση με τον Πρόεδρο της πΓΔΜ Γκίγκο Ιβανόφ, η οποία ήταν προγραμματισμένη για αύριο, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Makfax από τα Σκόπια, επικαλούμενο βουλγαρικά ΜΜΕ.

Ο Ιβανόφ βρίσκεται ήδη στη Βουλγαρία, σύμφωνα με τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης και η συνάντηση μεταξύ του Μπόρισοφ και του Ιβανόφ αποτελούσε μέρος του επίσημου προγράμματος της επίσκεψης του Προέδρου της πΓΔΜ στην Σόφια.

Ο πρωθυπουργός Μπόρισοφ ενημέρωσε την υπουργό Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Αικατερίνη Ζαχάροβα, ότι δεν θα δεχθεί τον Πρόεδρο της πΓΔΜ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος για την ακύρωση της συνάντησης ήταν η αλαζονική συμπεριφορά του Ιβανόφ, σχετικά με την επίλυση της μακροχρόνιας διένεξης επί του ονόματος με την Ελλάδα.

Τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η ακύρωση συνάντησης από τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας είναι ένα σπάνιο “σκανδαλώδες” γεγονός.

Σύμφωνα με τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι η συμπεριφορά του Ιβανόφ σαμποτάρει τη διαδικασία επίτευξης συμφωνίας, καθώς και την ευρωατλαντική ενσωμάτωση της ‘Μακεδονίας’.

About Author