Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας παραδίδει τη χώρα- Ανακοίνωσε πρόταση δυσπιστίας

“Ακολουθήσατε πειθήνια τις εντολές των δανειστών”, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κλείνει το θέμα με τα Σκόπια επειδή το ζητά ο διεθνής παράγοντας “Θέλουμε λύση και σταθερότητα στα Βαλκάνια, αλλά με λύση που δεν θα θίγει τα εθνικά μας συμφέροντα”, είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε πως “Η αποδοχή της Μακεδονικής Γλώσσας και της Μακεδονικής ταυτότητας συνιστούν μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση”.

“Δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς. Το πρόβλημα των Σκοπίων δεν είναι δικό μας πρόβλημα. Καταγράφεται δεδηλωμένη διάσταση μέσα στην κυβέρνηση αφού ο κυβερνητικός εταίρος διαφωνεί. Έτσι, ο κ. Τσίπρας ετοιμάζεται να υπογράψει στις Πρέσπες μια συμφωνία που διχάζει τη χώρα χωρίς να διαθέτει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ούτε καν την ομόθυμη στήριξη του υπουργικού του συμβουλίου”, τόνισε.

“Όλα αυτά είναι πρωτοφανή, είμαι υποχρεωμένος και αποτελεί πράξη ευθύνης να απατρέψω αυτό τον κατήφορο. Το μέλλον της πατρίδας δεν μπορεί να υποθηκευτεί. Ανεύθυνο και αντέντιμο να παραδίδεται τη χώρα”.

 

” Υπό τις συνθήκες αυτές αφού η κυβέρνηση δεν διαθέτει λαϊκή εξουσιοδότηση, η κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ καταθέτει αμέσως πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης”.

“Και προκαλώ τον κ. Τσίπρα, αν τολμά, να μετατρέψετε την πρόταση δυσπιστίας σε πρόταση εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση σας. Όπως έκαναν όλοι οι προκατοχοί σας για να επιβεβαιώσουν τη θετική ψήφο της Βουλής στην κυβέρνησή τους. Για να δούμε εάν υπάρχουν 154 βουλευτές που είναι έτοιμοι να συναινέσουν στην υπογραφή της συμφωνίας που ετοιμάζετε την Κυριακή στις Πρέσπες”.

About Author