Επαναβεβαιώνει τη στήριξη στον Γ. Μπουτάρη η Φ. Γεννηματά: “Το αίμα νερό δεν γίνεται”

Η σημερινή επίσκεψη της επικεφαλής του Κινήματος ΑλλαγήςΦώφης Γεννηματά στη Θεσσαλονίκη έχει ένα κυρίως στόχο: Την επαναβεβαίωση της στήριξης στο δήμαρχο της συμπρωτεύουσας Γιάννη Μπουτάρη ο οποίος πρόσφατα έγινε θύμα φασιστικής επίθεσης.

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι θα στηρίξει και ο ΣΥΡΙΖΑ τον κ.Μπουτάρη στις επόμενες δημοτικές εκλογές και κυρίως η αναφορά σε προοδευτικό μέτωπο, προκάλεσε συζητήσεις στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ. Το ζήτημα τέθηκε επί τάπητος στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Η Γεννηματά πάντως εξαρχής είχε ξεκαθαρίσει ότι η στάση του ΚΙΝΑΛ δεν θα επηρεαστεί από τα “μικροκομματικά παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ” και ότι θα στηριχθούν ενεργά όλα τα πρόσωπα που έχουν αναφορά στην κεντροαριστερά, ανεξάρτητα από τη στάση που θα κρατήσει απέναντί τους ο πρωθυπουργός.

“Τους μισούς υποψήφιους μας θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ και τους άλλους μισούς η ΝΔ” σχολιάζει συνεργάτης της Φ. Γεννηματά που θεωρεί το γήπεδο των αυτοδιοικητικών εκλογών απολύτως προνομιακό για το ΚΙΝΑΛ και αποκρούει την άποψη ότι θα γίνουν στην πράξη προοδευτικές συγκλίσεις που θα επηρεάσουν το μετεκλογικό τοπίο, με το επιχείρημα ότι “‘άλλο οι τακτικισμοί και άλλο η πολιτική συνεννόηση”.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ), ανακοίνωσε τη στήριξή της στη διάρκεια συνάντησης που είχαν το μεσημέρι στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ).

Η κ. Γεννηματά, στη διάρκεια παρουσίας της στη Θεσσαλονίκη συναντήθηκε με τον Μπουτάρη, υπογραμμίζοντας πως το Κίνημα θα στηρίξει τους εκλεγμένους δημάρχους και περιφερειάρχες, που είχε στηρίξει και στις εκλογές του 2014, σε ολόκληρη τη χώρα.

«Το αίμα νερό δεν γίνεται» ήταν το σχόλιο του δημάρχου κ. Μπουτάρη προς την κ. Γεννηματά.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε επίσης η φασιστική επίθεση, που δέχτηκε πρόσφατα ο Γιάννης Μπουτάρης, στην πλατεία του Λευκού Πύργου, με τη Φώφη Γεννηματά να την καταδικάζει.

Πηγή: iefimerida.gr

About Author