Ζάεφ: Θέμα ημερών το τηλεφώνημα σε Τσίπρα – Για τρία νέα ονόματα μιλά Αλβανός βουλευτής

Σε νέες δηλώσεις για το Σκοπιανό προχώρησε ο Ζόραν Ζάεφ, σημειώνοντας ότι είναι μόνο θέμα ημερών να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία του ιδίου με τον Αλέξη Τσίπρα.

“Ας μην βιαστούμε για τις λεπτομέρειες. Είναι μόνο θέμα ημερών. Μόλις μιλήσω με τον ομόλογό μου, θα ενημερώσω το λαό μου για το περιεχόμενο της συνομιλίας”, δήλωσε ο Ζάεφ.

Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ ερωτήθηκε να σχολιάσει τα όσα ανέφερε ο Νίκος Κοτζιάς σχετικά με το ότι ήρθε η ώρα για το μεγάλο «ναι» ή το μεγάλο «όχι», με τον Ζόραν Ζάεφ να δηλώνει: “Πιστεύω ότι η διαδικασία φτάνει στο τέλος και ότι το τέλος θα είναι ευτυχισμένο και επιτυχημένο”.

Την ίδια ώρα βουλευτής του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI, Αρτάν Γκρούμπι υποστήριξε πως η συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τα Σκόπια είναι θέμα ημερών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο Γκρούμπι σημείωσε ότι οι κυβερνήσεις των δύο χωρών έχουν συμφωνήσει σε όλα τα βασικά σημεία και το μοναδικό που χρήζει διευκρίνισης είναι ο τρόπος εφαρμογής της συμφωνίας, κάτι, που όπως εκτίμησε, αναμένεται να διευθετηθεί τα επόμενα 24ωρα. Αμέσως μετά, όπως ανέφερε ο βουλευτής του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος στην ΠΓΔΜ, θα ακολουθήσει η υπογραφή της συμφωνίας.

Ο βουλευτής του αλβανικού κόμματος ανέφερε ότι «στο τραπέζι βρίσκονται τα ονόματα που πρότεινε ο προσωπικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, αλλά και κάποιες άλλες δημιουργικές προτάσεις, όπως «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Κρουσόβου», «Δημοκρατία Σύγχρονης Μακεδονίας» και «Δημοκρατία Ευρωπαϊκής Μακεδονίας».

About Author