Ο πρωθυπουργός σε σχολείο στο Γαλάτσι για το πρώτο κουδούνι της χρονιάς

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με δασκάλους, γονείς και μαθητές

 

Στο 7ο δημοτικό σχολείο Γαλατσίου έφτασε στις 9:30 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά.

Κατά την είσοδό του στο σχολείο δάσκαλοι γονείς και μαθητές τον υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα και θερμά λόγια, με έναν κύριο μάλιστα να του φωνάζει «μας έσωσες κύριε πρωθυπουργέ μου. Λεβέντη μου».

Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με δασκάλους και γονείς, αλλά και με μαθητές, στους οποίους ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά.

Τον πρωθυπουργό συνόδευε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

Πρώτο κουδούνι για 1,5 εκατ. μαθητές σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια

Με τον καθιερωμένο αγιασμό αρχίζουν σήμερα τα σχολεία. Το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει για περίπου 1,5 εκατομμύρια μαθητές και περίπου 150.000 δασκάλους οι οποίοι μπαίνουν από σήμερα στο νέο σχολικό έτος.

Ιδιαίτερα σημαντική ημέρα είναι η σημερινή για τα χιλιάδες «πρωτάκια» που θα περάσουν για πρώτη φορά την πόρτα του δημοτικού στο οποίο φοιτούν περισσότεροι από 600.000 μαθητές.

Το υπουργείο Παιδείας δηλώνει έτοιμο για την νέα σχολική χρονιά με τα βιβλία ήδη να βρίσκονται στα σχολεία από το καλοκαίρι ενώ υπενθυμίζεται, ότι το υπουργείο ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη την πρόσληψη 20.558 αναπληρωτών, με τις 16.191 προσλήψεις να αφορούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 4.367 την Δευτεροβάθμια. Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου έχει δηλώσει ότι οι πιστώσεις για τις προσλήψεις αναπληρωτών που θα χρειαστούν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, είναι ήδη εξασφαλισμένες.

Η ΟΛΜΕ από την πλευρά της σε παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε τη Δευτέρα στο υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει ότι καλύφθηκε το 40% των κενών. Κλειστά παραμένουν 4 σχολεία σε Αιγάλεω και Πετρούπολη , λόγω ζημιών που υπέστησαν από τον σεισμό . Τα σχολεία κρίθηκαν ακατάλληλα και έως ότου αποκατασταθούν οι ζημιές θα φιλοξενηθούν σε κοντινά σχολεία.

Share.

About Author