13 Μαρ 2026

Δείτε επίσης

  • Home
  • Πολιτικη
  • ΓΕΕΘΑ: ΕΔΕ για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων για τη Σαουδική Αραβία

ΓΕΕΘΑ: ΕΔΕ για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων για τη Σαουδική Αραβία

Image

NewsEdit
Συντακτική Ομάδα
AnatropiNews

Tη Δευτέρα θα διεξαχθεί η συζήτηση για το ζήτημα των εξοπλισμών στη Σαουδική Αραβία ενώ μετά τη διαρροή απόρρητων εγγράφων από το ΓΕΕΘΑ διατάχθηκε ένορκη Διοικητή Εξέταση μετά από επικοινωνία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ναυάρχου Ευαγγέλου Αποστολάκη, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

Παράλληλα, πρόσβαση στα μέλη στα μέλη της Επιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής στα απόρρητα έγγραφα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που αφορούν στην υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας, θα δώσει ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Η συζήτηση στη Βουλή αναβλήθηκε για τη Δευτέρα μετά την επιστολή που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση. Το αίτημα του πρωθυπουργού εξετάστηκε και εγκρίθηκε από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Στη Διάσκεψη των Προέδρων, εκτός της αναβολής της συζήτησης, τέθηκε και το ζήτημα με τα έγγραφα που κατέθεσε ο κ. Λοβέρδος, με το σώμα να διαπιστώνει τον απόρρητο χαρακτήρα τους και τον Νίκο Βούτση να τα σφραγίζει χωρίς καμιά αντίρρηση από τα μέλη της Διάσκεψης. Παράλληλα, προειδοποίησε με εμπλοκή της Δικαιοσύνης αν υπάρξει διαρροή.

Έντονη αντίδραση υπήρξε και από τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο οποίος με δύο αναρτήσει στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, απαντά σε όσους «διαπλεκόμενους» του επιτίθενται για την υπεράσπιση της νομιμότητας και των συμφερόντων της χώρας, με αφορμή τη διαρροή απόρρητων εγγράφων.

Δείτε επίσης