05 Ιούν 2026

Δείτε επίσης

  • Home
  • Πολιτικη
  • Τα γαλλικά πρωτοσέλιδα για το ντουέτο του 2ου γύρου Μακρόν- Λεπέν

Τα γαλλικά πρωτοσέλιδα για το ντουέτο του 2ου γύρου Μακρόν- Λεπέν

Image

NewsEdit
Συντακτική Ομάδα
AnatropiNews

Ο 39χρονος κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν και η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν ήταν τα κεντρικά πρόσωπα στα πρωτοσέλιδα του γαλλικού Τύπου με τον πρώτο να έχει την τιμητική του, αφού τον χαρακτηρίζει ήδη επόμενο πρόεδρο της Γαλλίας.

Η «L’Humanité» έχει εξώφυλλο με τίτλο «ποτέ Λεπέν» με την Μαρίν Λεπέν να έχει το κεφάλι σκυμμένο. Ετσι η ιστορική γαλλική εφημερίδα της Αριστεράς δίνει το στίγμα της για τον β’ γύρο.

Στο εξώφυλλό της η «Liberation» έχει τον Μακρόν να τείνει το χέρι του και η εφημερίδα γράφει «Προεδρία, σε μία βόλτα» θέλοντας να δείξει πως παρά το γεγονός ότι ο Εμανουέλ Μακρόν είναι σχετικά άπειρος πολιτικά και δεν έχει εκλεγεί σε δημόσιο αξίωμα, με ευκολία κατάφερε να κερδίσει την πρωτιά στον πρώτο γύρο ενώ οδεύει με βήμα σταθερό προς το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Δείτε επίσης