Η Χρυσούλα Κεχαγιόγλου παρουσιάζει για πρώτη φορά ζωντανά τα τραγούδια του νέου της άλμπουμ «Αποθήκη», με δύο μουσικές παραστάσεις στο Baumstrasse, στον Βοτανικό, το Σάββατο 28 Νοεμβρίου και το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2026.
Με τη μουσική επιμέλεια της Αρετής Κοκκίνου και τη συμμετοχή εκλεκτών μουσικών και καλεσμένων, η ερμηνεύτρια μεταφέρει στη σκηνή μια συλλογή 13 τραγουδιών για τις ανθρώπινες σχέσεις, τη μνήμη, τον έρωτα, την απώλεια και τον χρόνο. Η είσοδος και στις δύο βραδιές θα είναι ελεύθερη.
Η «Αποθήκη» ως προσωπικός χώρος μνήμης και εξομολόγησης
Με περισσότερα από 30 χρόνια παρουσίας στην ελληνική και διεθνή μουσική σκηνή, η Χρυσούλα Κεχαγιόγλου επιστρέφει με μια δισκογραφική δουλειά που αντιμετωπίζει το τραγούδι ως τρόπο αναμέτρησης με προσωπικές εμπειρίες και συναισθήματα. Η «Αποθήκη» γίνεται ο συμβολικός χώρος όπου συγκεντρώνονται στιγμές από το παρελθόν, σχέσεις που άφησαν το ίχνος τους και σκέψεις για όσα έρχονται.
Τα 13 τραγούδια του άλμπουμ κινούνται ανάμεσα στην εξομολόγηση, την αφήγηση και τη νοσταλγία, διαμορφώνοντας ένα μουσικό σύνολο με διαφορετικές αφετηρίες και κοινό σημείο αναφοράς την ανθρώπινη εμπειρία.
Το «Παλέρμο» ανοίγει τη διαδρομή με μια αναφορά στην απώλεια ενός αγαπημένου φίλου. Η «Ωραία κοιμωμένη» προσεγγίζει την ανάγκη της φυγής, ενώ ο «Ήχος της φωνής σου» και ο «Κοινός γνωστός» εξερευνούν τις λεπτές ισορροπίες των σχέσεων που αφήνουν πίσω τους ανάμεικτα συναισθήματα.
Το νοσταλγικό «Σινεμαδάκι “Το Νησάκι”» και το ομότιτλο «Αποθήκη» επιστρέφουν σε εικόνες και μνήμες του παρελθόντος. Το «Ταττού (Να με φωνάζεις με τ’ όνομά σου)» στρέφεται στις καλοκαιρινές αγάπες, ενώ το «Η Μάγια, η Βάγια κι εγώ» μιλά με τρυφερότητα για τη συμφιλίωση με τον χρόνο που περνά.
Στην ίδια συλλογή, ο ποιητικός «Γλάρος» συνυπάρχει με τη «Δευτέρα», ένα τραγούδι για την ανάγκη να διεκδικούμε τον προσωπικό μας χρόνο. Η «Αγάπη» εστιάζει στην υπομονή και την εμπιστοσύνη, το «Σ’ αγαπώ και δε με νοιάζει» αναφέρεται στους ανεκπλήρωτους έρωτες, ενώ το «Δελτίο ειδήσεων» αποτυπώνει την αλήθεια ενός χωρισμού.
Ποιοι μουσικοί συμμετέχουν στις δύο συναυλίες
Τη μουσική επιμέλεια των παραστάσεων υπογράφει η Αρετή Κοκκίνου. Δίπλα στη Χρυσούλα Κεχαγιόγλου θα βρεθούν ο Γιάννης Βαζαίος στο κοντραμπάσο, ο Κώστας Παρίσσης στην ηλεκτρική κιθάρα και τη φωνή, η Χαρούλα Τσαλπαρά στα πλήκτρα και τη φωνή και ο Κώστας Χριστοδούλου στα τύμπανα.
Στις δύο βραδιές θα συμμετάσχουν επίσης ο Ανδρέας Δημητρέλης, η Όλγα Σκιαδαρέση και το Kryfto Trio, εμπλουτίζοντας τις ζωντανές παρουσιάσεις με τις δικές τους μουσικές παρεμβάσεις.
Το πρόγραμμα έχει στο επίκεντρό του το νέο άλμπουμ, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να ακούσει τα τραγούδια σε ζωντανές εκτελέσεις, μέσα από τις ερμηνείες και τις μουσικές συνεργασίες που πλαισιώνουν τη Χρυσούλα Κεχαγιόγλου.
Ένας δίσκος-βιβλίο με εικαστικό και λογοτεχνικό περιεχόμενο
Η «Αποθήκη» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Tetra Books σε μορφή δίσκου-βιβλίου. Την έκδοση συνοδεύουν εικαστικά έργα του Πέτρου Βούλγαρη, ενώ περιλαμβάνεται κωδικός για την ψηφιακή λήψη του μουσικού υλικού και ενός διηγήματος που προκύπτει από τους στίχους των τραγουδιών.
Η έκδοση επεκτείνει το περιεχόμενο του άλμπουμ πέρα από την ακρόαση, συνδέοντας τη μουσική με την εικόνα και τη γραπτή αφήγηση. Αντίτυπα της «Αποθήκης» θα διατίθενται και στις δύο συναυλίες στο Baumstrasse.
Τέσσερα τραγούδια από τη νέα δουλειά είναι ήδη διαθέσιμα στο YouTube: το «Παλέρμο», η «Ωραία κοιμωμένη», το «Η Μάγια, η Βάγια κι εγώ» και το ομότιτλο «Αποθήκη».
Χρυσούλα Κεχαγιόγλου: Μια διαδρομή στην ελληνική και διεθνή μουσική σκηνή
Η Χρυσούλα Κεχαγιόγλου έχει συνεργαστεί με σημαντικούς Έλληνες δημιουργούς και ερμηνευτές, μεταξύ των οποίων ο Νίκος Αντύπας, η Λίνα Νικολακοπούλου, ο Νίκος Ξυδάκης, ο Μανώλης Μητσιάς και ο Δημήτρης Μυστακίδης.
Για την ιδιαίτερη ερμηνευτική της παρουσία, ο Γιώργος Νταλάρας έχει αναφερθεί στη φωνή της ως μία από εκείνες που αφήνουν ανεξίτηλο αποτύπωμα στην καρδιά και στο μυαλό του ακροατή.
Παράλληλα, έχει συμμετάσχει στα μουσικά σχήματα «Ιέρνις» και «Απόδημη Κομπανία», ενώ έχει αναπτύξει έντονη συναυλιακή δραστηριότητα στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και στην Αυστραλία. Στη διεθνή πορεία της περιλαμβάνονται συνεργασίες με εκπροσώπους της folk μουσικής, όπως οι Andy Irvine και Donal Lunny.
Οι δύο παρουσιάσεις της «Αποθήκης» αποτελούν την πρώτη ζωντανή συνάντηση του νέου υλικού με το κοινό, σε έναν κύκλο τραγουδιών που συνδέει τις προσωπικές ιστορίες με τις κοινές εμπειρίες της μνήμης, του έρωτα και της απώλειας.
Πληροφορίες για τις συναυλίες
- Ημερομηνίες: Σάββατο 28 Νοεμβρίου και Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2026
- Ώρα έναρξης: 21:00
- Χώρος: Baumstrasse
- Διεύθυνση: Σερβίων 8, Βοτανικός, Αθήνα
- Είσοδος: Ελεύθερη
Ο δίσκος-βιβλίο «Αποθήκη», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Tetra Books, με μικρά εικαστικά αριστουργήματα φιλοτεχνημένα από τον Πέτρο Βούλγαρη, περιλαμβάνει κωδικό για την ψηφιακή λήψη του υλικού και του διηγήματος από τους στίχους των τραγουδιών. Αντίτυπα του δίσκου θα διατίθενται και στις δύο παρουσιάσεις.
Τραγούδια από το άλμπουμ στο YouTube
Επίσημη ιστοσελίδα της ερμηνεύτριας: https://www.chrysoula-k.com/






