Παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων ανακοίνωσε και επίσημα η ΑΑΔΕ.
Την παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ.
Η ανακοίνωση:
Κατόπιν σχετικού αιτήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, και λαμβάνοντας υπόψη δυσχέρειες και καθυστερήσεις στο σύστημα υποβολής δηλώσεων νομικών προσώπων που αναφέρθηκαν τις τελευταίες ημέρες, ιδίως κατά τις ώρες αιχμής, για την διευκόλυνση των φορολογουμένων παρέχεται επιπλέον χρόνος για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων μέχρι τη Δευτέρα 21 Ιουλίου.
Σημειωτέον ότι μέχρι σήμερα έχουν ήδη υποβληθεί πάνω από 313.000 δηλώσεις νομικών προσώπων, έναντι 338.000 δηλώσεων πέρυσι. Συνεπώς, με βάση τα δεδομένα των περσινών δηλώσεων, απομένουν λιγότερο από 25.000 δηλώσεις προς υποβολή.
Αντίστοιχα, μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί πάνω από 6.413.000 δηλώσεις φυσικών προσώπων, έναντι 6.543.853 πέρυσι.
Με δεδομένο ότι ο ημερήσιος αριθμός υποβολής δηλώσεων που καταγράφηκε την προηγούμενη εβδομάδα ξεπέρασε τις 10.600 δηλώσεις στα νομικά πρόσωπα και τις 80.000 στα φυσικά πρόσωπα, ο επιπλέον χρόνος που δίνεται, επαρκεί για την ομαλή ολοκλήρωση της διαδικασίας.
- Τραμπ: Οι χώρες του ΝΑΤΟ πρέπει να καταρρίπτουν ρωσικά αεροσκάφη
- Ερντογάν: Εκεχειρία στη Γάζα, αναγνώριση Παλαιστίνης, συνεκμετάλλευση σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο και κάλεσμα για αναγνώριση του ψευδοκράτους
- Η ιστορική 80ή Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ξεκίνησε με ηχηρά μηνύματα
- Οι συνέπειες των αναγνωρίσεων της Παλαιστίνης
- Milliyet: «Δεν ήταν στο επίσημο πρόγραμμα Ερντογάν η συνάντηση με Μητσοτάκη» – Το παρασκήνιο της αναβολής