Μεγαλώνουν οι δικαστικές περιπέτειες για την Μπαρτσελόνα, καθώς η ισπανική εισαγγελία στην επίσημη έρευνα της για την ενδεχόμενη εμπλοκή της ομάδας της Βαρκελώνης σε δωροδοκία διαιτητών, βάζει στο «κάδρο» και τον πρόεδρο της πρωταθλήτριας Ισπανίας, Ζοάν Λαπόρτα!
Σύμφωνα με τις καταγγελίες η καταλανική ομάδα φέρεται να πλήρωνε τον αντιπρόεδρο της επιτροπής διαιτητών της ισπανικής ομοσπονδίας, πάνω από 1.3 εκατ. ευρώ για τρεις συνεχείς σεζόν.
Συγκεκριμένα ο πρώην διαιτητής, Χοσέ Μαρία Ενρίκες Νεγκρέιρα, αποτέλεσε αντιπρόεδρος της τεχνικής επιτροπής διαιτητών από το 1994 έως το 2018. Και μεταξύ 2016 και 2018 η Μπαρτσελόνα κατέβαλε το συγκεκριμένο ποσό στη «DASNIL 95», εταιρεία ιδιοκτησίας του πρώην διαιτητή, ο οποίος κατά τη διαιτητική του καριέρα διεύθυνε αγώνες στη La Liga για 13 χρόνια.
Κατηγορούμενοι είναι δύο πρώην πρόεδροι των Καταλανών, ο Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου και ο Σάντρο Ροσέλ. Ο εισαγγελέας αρχικά εκτίμησε ότι ο σύλλογος σταμάτησε να πληρώνει τον Νεγκρέιρα, όταν αποχώρησαν από αυτή τη θέση, αλλά σύμφωνα με νέο ρεπορτάζ της εφημερίδα «El Mundo», η έρευνα εμπλέκει και τον τωρινό πρόεδρο του συλλόγου, καθώς υπάρχουν στοιχεία ότι και ο Λαπόρτα διέπραξε τα ίδια αδικήματα με τους προκατόχους του.
- Σεισμοί 4,8 και 5,2 Ρίχτερ στη Βόρεια Εύβοια – Αισθητοί στην Αττική
- Σύλληψη 37χρονου Παλαιστινίου στην Κρήτη – Έρευνα για διασύνδεση με τη Χαμάς και πιθανό τρομοκρατικό σχέδιο
- Εκτίμηση ψήφου Marc: Η είσοδος Τσίπρα και Καρυστιανού αλλάζει τον χάρτη της αντιπολίτευσης χωρίς να απειλεί την πρωτιά της ΝΔ
- Συνταγματική αναθεώρηση, οικονομία και μεταρρυθμίσεις στο επίκεντρο της εβδομαδιαίας ανασκόπησης Μητσοτάκη
- Πόλεμος Ιράν: Οι 100 ημέρες που άλλαξαν τις αγορές, το πετρέλαιο και τον πληθωρισμό


