Σε μια από τις πιο ισχυρές κακοκαιρίες που έχει βιώσει η χώρα εξελίσσεται η κακοκαιρία Daniel,οπως σημειώνει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, με τα ημερήσια ύψης βροχής στην κεντρική Ελλάδα να ξεπερνούν κατά πολύ προηγούμενα ρεκόρ, τουλάχιστον από το 2006.
Το μεγαλύτερο ημερήσιο ύψος βροχής μέχρι τις 8:45 μμ καταγράφεται στη Ζαγορά Πηλίου και είναι ίσο με 754 mm. Το προηγούμενο ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής 644,7 mm είχε καταγραφεί στην Παλική Κεφαλονιάς κατά τη διάρκεια του μεσογειακού κυκλώνα Ιανού τον Σεπτέβριο 2020.
Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σε χιλιοστά μέχρι τις 8:45 μμ, όπως καταγράφηκαν σήμερα από το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, σημειώθηκαν επίσης στην Πορταριά (613 mm), στον Βόλο (393 mm), στην Αγιά Λάρισας (213 mm), στην Πεζούλα Καρδίτσας (174 mm), στη Χάλκη Λάρισας (165 mm), στον Ξάνεμο Σκιάθου (159 mm) και στους Γόννους Τεμπών (143 mm).
Ωστόσο, διευκρινίζεται ότι οι μετεωρολογικοί σταθμοί σε Ζαγορά, Πορταριά και Βόλο σταμάτησαν να μεταδίδουν περίπου στις 6 μμ και στον Ξάνεμο Σκιάθου στις 10.30 πμ, λόγω διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος. Οι βροχοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές συνεχίζονται.
- Γαλλία: Σάλος από τις δηλώσεις του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων για το ενδεχόμενο «να χάσει η πατρίδα τα παιδιά της»
- Ο Τραμπ ομολογεί ότι οι ΗΠΑ έχουν ανάγκη τους μετανάστες: Όταν η πραγματικότητα χτυπά την πόρτα του «America First»
- Αλέξης Τσίπρας στην κηδεία Φλαμπουράρη: Αλέκο σήμερα είμαστε όλοι εδώ, και όσοι σε αγαπήσαμε και όσοι σε πληγώσαμε
- Η Ευρώπη μπλοκάρει το αμερικανικό σχέδιο για την Ουκρανία: «Η ειρήνη δεν μπορεί να είναι συνθηκολόγηση»
- Τραγωδία στο Κορωπί: Κατέληξε ο 22χρονος που είχε καταπιεί αμάσητο μπέργκερ