27 Οκτ 2026

Δείτε επίσης

  • Home
  • IL Consigliere
  • Προσωρινή έξοδος Μπεκίρη από το πρωθυπουργικό γραφείο στη Βουλή

Προσωρινή έξοδος Μπεκίρη από το πρωθυπουργικό γραφείο στη Βουλή

Image

Ο Μιχάλης Μπεκίρης αποχωρεί προσωρινά από τη διεύθυνση του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή, μετά τα δημοσιεύματα που έθεσαν ερωτήματα για το πτυχίο του και την ύπαρξη ΦΕΚ διορισμού του. Επικαλείται προσωπική απόφαση, δηλώνει ότι δεν αποδέχεται καμία κατηγορία και προαναγγέλλει δικαστική συνέχεια της υπόθεσης.

Η απόφαση και το μήνυμα προς την αντιπολίτευση

Ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη γνωστοποίησε την απόφασή του αφού ενημέρωσε τον πρωθυπουργό. Όπως εξήγησε, θα απέχει από τα καθήκοντά του έως ότου υπάρξει δικαστική διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι εδώ και έναν μήνα βρίσκεται αντιμέτωπος με «πρωτοφανή εκστρατεία προσωπικής στοχοποίησης», καταγγέλλοντας ότι ψέματα, συκοφαντίες και υπαινιγμοί στρέφονται εναντίον του και της οικογένειάς του.

Παράλληλα, κατηγορεί κόμματα και πολιτικά πρόσωπα ότι υιοθετούν άκριτα όσα δημοσιεύονται, επιχειρώντας να πλήξουν τόσο τον ίδιο όσο και την κυβέρνηση. Επιμένει ότι η απόφαση είναι «αποκλειστικά προσωπική» και ότι δεν συνιστά ούτε υποχώρηση ούτε αποδοχή οποιασδήποτε κατηγορίας.

Στο επίκεντρο το πτυχίο και το ΦΕΚ διορισμού

Η υπόθεση αφορά δημοσιεύματα που αμφισβητούν τα στοιχεία σχετικά με τις σπουδές του και τη δημοσίευση της πράξης διορισμού του. Τα ερωτήματα αυτά προκάλεσαν πολιτικές αντιδράσεις και αιτήματα για την απομάκρυνσή του από τη θέση. Περισσότερα για την υπόθεση Μπεκίρη έχουν δημοσιευθεί στο Libre.gr.

Η προσωρινή αποχώρηση μεταφέρει πλέον την αντιπαράθεση στο πεδίο της δικαστικής διερεύνησης, χωρίς να συνιστά από μόνη της επιβεβαίωση των καταγγελιών. Ο Μπεκίρης προειδοποιεί ότι όσοι διατυπώνουν και διακινούν ισχυρισμούς σε βάρος του θα κληθούν να τους αποδείξουν.

Παραμένει στο πλευρό του Μητσοτάκη

Ο Μπεκίρης υπογραμμίζει ότι η αποχώρησή του από τη συγκεκριμένη θέση δεν σημαίνει ρήξη με τον πρωθυπουργό. Αντιθέτως, δηλώνει ότι θα βρίσκεται στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη και στις επόμενες εκλογές.

Το μήνυμά του συνοψίζεται στη φράση «τα υπόλοιπα θα τα πούμε στα δικαστήρια», με την υπόθεση να παραμένει ανοιχτή ως προς την ουσία των ερωτημάτων που προκάλεσαν την πολιτική αντιπαράθεση.

Δείτε επίσης