Δύο τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας σε σοβαρή κατάσταση, μεταφέρονται με στρατιωτικό ελικόπτερο Σινούκ από το Καστελόριζο στο Νοσοκομείο της Ρόδου, μετά το ναυάγιο σκάφους της Frontex που σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας ανοιχτά του λιμανιού του νησιού.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος του Καστελόριζο, Νίκος Ασβέστης, στο σκάφος επέβαιναν συνολικά έξι άτομα. Από το περιστατικό τραυματίστηκαν δύο, ενώ ο ένας φέρει σοβαρότερα τραύματα και κρίθηκε αναγκαία η άμεση αεροδιακομιδή του στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.
Αδιευκρίνιστα τα αίτια του ατυχήματος
Το σκάφος είχε αποπλεύσει λίγο νωρίτερα από το λιμάνι του νησιού, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν αποσαφηνιστεί οι συνθήκες που οδήγησαν στο ναυάγιο. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο το σκάφος να προσέκρουσε σε ξέρα ή σε κορμό δέντρου που επέπλεε στην περιοχή, χωρίς να αποκλείεται και το σενάριο ανθρώπινου λάθους κατά τον χειρισμό.
Άμεση κινητοποίηση του Λιμενικού
Από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκαν οι τοπικές αρχές και το κλιμάκιο του Λιμενικού που εδρεύει στο νησί. Στελέχη του Λιμενικού περισυνέλεξαν τους επιβαίνοντες του σκάφους και συντόνισαν την επιχείρηση διάσωσης και μεταφοράς των τραυματιών.
Οι αρμόδιες αρχές διεξάγουν έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού, ενώ οι έρευνες στην περιοχή βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.





